Kale Kayış Emekçilerinin Basın Açıklaması

0
1534

33 gündür direnişte olan Silivri’deki kayış fabrikası Kale Kayış işçileri ve Petrol-İş Sendikası basın açıklamalarını gerçekleştirdi.

Silivri Atatürk Meydanı’nda toplanan Kale Kayış emekçileri ve Petrol-İş Sendikası büyük bir kalabalıkla basın açıklamalarını gerçekleştirdiler. Petrol-İş Sendikasına kayıtlı Kale Kayış işçileri bir süredir çalışma koşullarının kötülüğü ve işçi sağlığı güvenliği nedeniyle çalışmama haklarını kullanarak emek mücadelesi veriyorlar.

Basın açıklamasında konuşan Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz, sendikalı olarak onurlu bir şekilde çalışmak istediklerini, bunu hiç kimsenin çok göremeyeceğini, Kale Kayış fabrikasında iş sağlığı güvenlikleri alınana kadar, sendikanın varlığını kabul edene kadar fabrşka önündeki mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Petrol-İş Sendikasının mücadeleci bir sendika olduğunu belirten Yavuz, bunu herkese göstereceklerini belirtti.

Ercan Yavuz’un konuşmasının ardından konuşan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi Genel Koordinatörü Murat Çakır şunları söyledi;

Mart ayında 108 işçi çalışırken yaşamını yitirdi. Herkes sendikasızdı. Sendikasız çalışmak ölüm demek, meslek hastalığı demek. Ve bugün Kale Kayış işçileri tam da bu noktada çalışırken ölmemek, için yaralanmamak için Petrol-İş sendikasında örgütlendiler. Çalışma koşulları işçileri hasta ediyor ve yaralanıyor. Bu zamana kadar 3 arkadaşımız yaşamını yitirdi. dedi.

Ardından Petrol-İş Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova ise Kale Kayış emekçilerinin ölmemek, sakatlanmamak için örgütlendiğini ve bunun için direndiklerini hatırlatarak, örgütlenmenin önemine dikkat çekti. Aynı zamanda Kale Kayış işçilerinin Türkiye’de bu taleplerle ilk direniş olduğunu anımsattı.

Kale Kayış patronu Faruk Dağlı’nın işçi sağlığını düşünmediğini, işçilerin iradesini tanımadığını, sendikanın yetkisine itiraz ederek yanlış mahkemelere dava açıp hukuku da istismar ederek süreci uzattığını belirtti. Kendilerinin işçilerin sonuna kadar maddi ve manevi olarak yanında olacaklarını belirten Düşova, ” Değil otuz gün, üç yıl da sürse bu direnişi bırakmayacağız” dedi.

Aynı zamanda basın açıklamasında Türkiye Komünist Partisi Silivri Örgütü, Patronların Ensesindeyiz Ağı, Vatan Partisi Silivri Örgütü, Devrimci İşçi Partisi, Petrokimya İşçileri Birliği, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası’ da yer aldılar.