Selami Değirmenci Ortaköy’de Coşkulu Kalabalığa Seslendi

0
906

‘Diktatörlüğe son vereceğiz’

Demokratik Sol Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, ilk mitingini yüzlerce kişinin katılımıyla Ortaköy’den başlattı. “Biz insanları salonlara sığdırmaya çalışmıyoruz, korkusuzca meydanlara çıkıyoruz” dedi .İlk mitingine Ortaköy’den başlayan Selami Değirmenci, DSP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Dertop ve Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte yaklaşık 400 araçlık konvoyla Silivri’den yola çıkarak mahalleye görkemli bir giriş yaptı. Değirmenci’yi mahalle girişinde meşale ve havai fişeklerle yüzlerce kişi karşıladı. Değirmenci, meydanda yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladı.
Açılış konuşmasını Belediye Meclis Üyesi Adayı Ortaköylü Aylin Ertürk yaptı. Ertürk, “Bana sahip çıkın ki benim sesim belediyede daha güçlü çıksın. Hepinizi belediye de daha güçlü temsil edebileyim. Ben orada sadece Aylin Ertürk değilim, ben orada Ortaköy’üm” dedi.

“BU GÜÇ BİRLİĞİ İLE BERABERLER”
“Bazı dostlarımızı sizlere takdim etmek istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Selami Değirmenci, “Onlardan birisi Sayın Abdullah Türköz, Sayın Dr. Ümit Beyatlı, Ortaköy’ün efsanesi olmuş Sayın Erdinç Tabak ve Silivri’de uzun yıllar Esnaf Odası Başkanlığı yapmış Sayın Erdinç Tabakoğlu. Yine Silivri’de bir dönem belediye meclis üyeliği yapmış, Ortaköy’ü en iyi şekilde temsil etmiş Sayın Ramazan Sakallıoğlu. Bugün burada halen meclis üyeliği görevini sürdüren Devrim Uzun ve Arzu Yalçınkaya aramızda. Belediye Meclis Üyelerimizden Sayın Ünal Doğrul’un da sizlere selamlarını getirdik. Bu güç birliği içinde beraber olduğunu söyledi” şeklinde konuştu.

“SİLİVRİ’DE İDARİ BOŞLUK VAR”
Programda; Ortaköy eski Belde Belediye Başkanı Erdinç Tabak’ta bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Tabak, “Bu görevi en iyi şekilde kimler yapacaksa, değerli halkımız onu seçecektir. 10 yıldır bu arkadaşların ne kadar faydalı veya faydasız olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Bu yönetimin mutlaka değişmesi lazım. Silivri’de bir idari boşluk var. Bu boşluğu da Selami Değirmenci ve ekibi dolduracaktır” dedi.

“SİLİVRİ İÇİN BİR ŞEYLER
YAPMAK ZORUNDAYIZ”
Erdinç Tabak’ın ardından konuşan Ali Tabakoğlu, “Bir yerel seçime giriyoruz. Bu yerel seçime girerken çok iyi düşünmemiz gerekiyor. 10 yıldır görev yapan Özcan Işıklar Silivri’ye ne verdi? Sadece kendi çıkarlarını düşündü. Gelecekte Silivri için biz bir şeyler yapmak istiyorsak, burada Sayın Selami Değirmenci’yi göz önünde bulundurmamız lazım” diyerek Efsane Başkan’a görevin verilmesi gerektiğini vurguladı.

“HALK BİR ŞEYİ İSTEDİ Mİ
BUNUN ÖNÜNE GEÇİLMEZ!
Mitinge mevcut Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun’un konuşması damga vurdu. Uzun şu şekilde konuştu;
“5 yıldır Silivri Belediye Meclis Üyesiyiz. Örgütün seçtiği adamlardık. İyi ya da kötü Özcan Başkanla 5 yıl çalıştık. Yanlışlarımız, doğrularımız vardı. 10 gündür, izliyorum, vatandaşlarla konuşuyorum. Bir yerde bir sıkıntı var. Yapamadık demek ki, özür diliyorum. Bunu söylerken, vicdanı rahat bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Eşimin, çocuğumun, babamın helalliğini aldım buraya geldim. Bir şeyi unutmayın; ne kadar güçlü olursan ol, ne kadar paran olursa olsun, ne kadar yönetirim güç bende dersen de, bir şey var arkadaşlar. Halk bir şeyi istedi mi bunun önüne geçilmez, bu parayla da olmaz.

“DALGA DALGA BÜYÜYECEĞİZ”
Paran çok olabilir, herkesi getirebilirsin, arabalara mazot koydurabilirsin, halkın seçtiği, örgütün seçtiği meclis üyelerini bozuk para gibi harcayabilirsin ama halk sana öyle bir tokat atar ki görürsün. Biz meclis üyesi olmak istemedik ama listelerde sıra gösterdi. Korku şu, ‘bu arkadaşlar ya Selami Bey’in yanına giderse.’ Diğer arkadaşlar da aynı düşünce de hepsiyle konuşuyorum. Hepsi bizimle beraber olacak. Tekrar söylüyorum, halkın önünde duramazsın. Silivri halkı bu süreci sağlıklı tamamlayacak. Silivri halkı şuna müsaade etmeyecek, ben buradaki insanların gözünde bu ışığı görüyorum, sokakta da gördüm. Silivri’nin kaderini bir Özcan Işıklar, bir Suna Göçengil, bir Doruk Bulut çizemez kapalı kapılar arkasında. Buna müsaade etmeyecek Silivri. Dalga dalga büyüyeceğiz göreceksiniz.

DEVRİM UZUN MEYDAN OKUDU:
ELİNDE NE VARSA SÖYLE!
Hiçbir menfaatim hiçbir beklentim yok. Elimi vicdanıma koydum, halkı dinledim. 3-4 gün sonra bu iş farklı noktaya gidecek. Halk ittifakının Selami Değirmenci’yle kazanacağını göreceksiniz. Ben geldim ya, diğer arkadaşlarda gelecek göreceksiniz. Şimdi bizi itibar zayıflığına uğratmaya çalışacaklar. Bizimle ilgili kelimeler söyleyemeye çalışacaklar, elinde ne varsa söyleyeceksin ama bende de çok şey var. O yüzden bu işi ahlaklı yapacağız. Genel merkezin yaptığı hatayla Silivri’nin kaderiyle oynuyorlar. Martın sonu bahar olacak ama güvercinler uçacak. Laik Türkiye Cumhuriyeti’nde Silivri’ye nefes aldıracağız. 5 senedir konuşturmadı bizi aldık mikrofonu elimize uzadı, çok özür dilerim.

UZUN: HUZURU BİZ BOZDUK!
Huzurunuzu bozduk özür diliyorum. Her şeye karıştık. Esnaf Sanatkarlar seçimine karıştık, Silivrispor seçimlerine, dernek seçimlerine karıştık. STK’lara karıştık, her şeye karıştık. Huzuru biz bozduk, şimdi de huzurumuzun devamı. Kimse kusura bakmasın, huzuru bozan bizdik.

“PARTİNİN EVLATLARINI HARCADIN”
Şimdi bir belediye başkanı 10 yıldır yönettiği yerde neden mutabakat listesi yapar? Mutabakatı kim yapar? Güçlü birini yıkmak için farklı kutuptan gelen arkadaşlarla birinin elinden almak için, kazanmak için yapar. 10 yıldır belediye başkanı yapan çıktı dedi ki mutabakat yapıyorum. Partinin evlatlarını harcadın. Ne oldu bu insanları niye harcadın sormazlar mı neden diye! Benimle ilgili tasarrufu da şu, ‘Sizin genel merkezde il istemedi.’ Bir meclis üyesi olarak buradayım. Vicdanım rahat. Benimle ilgili gereğini yarın sabah yapın. Biz bu işi başaracağız, sizlerin gözünüzde kazanmayı görüyorum. Sayın başkan Çanta’daydı. İkinci amatörden birinci amatöre oradan süper amatöre çıkardım takımı ben. Borçlarla, senetlerle. Çantaspor’un atkısını almış üzerine, Çıkart o atkıyı boynundan. 3 kere şampiyon yaptım, yanıma gelmedin.”
DSP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Dertop ise yaptığı konuşmada; “Dalga dalga geliyoruz” dedi.

“BU MİLLETİN KANINI EMEMEYECEKSİN”
Programın son konuşmasını Selami Değirmenci gerçekleştirdi. Değirmenci, “Biz saltanatı hep birlikte yıkacağız. Bir diktatörlüğe son vereceğiz. 10 yıldır Silivri’yi baskıyla, tehditle, şantajla yönetmeye çalışan anlayış, 31 Mart’ta sizlerin oylarıyla son bulacak. Sadece şu Ortaköy’de satılan arazilerin değerini bir toplayın. Onun karşılığında Ortaköy’e yapılan hizmetleri bir karşılaştırın. Geçmişte buralarda belediye varken, herkes bir şekilde hizmet alabiliyordu. Şimdi derdini bile anlatamıyor vatandaş, ulaşamıyor. Psikolojileri bozukmuş, uğraşamazmış milletle. Bırakın yapamıyorsanız yapan birileri gelsin. 10 yıldır anlatacağınız güzel bir şey yok. Anlatmak zorunda kalırsanız, Bulgaristan’a Kıbrıs’a nasıl gittiğini anlatmak zorunda kalacaksınız. Bizi oyun bozmak üzere görevlendirilmiş biri olarak söylemeye çalışıyor burada. Evet, biz senin oyununu bozuyoruz. Artık daha fazla bu milletin kanını ememeyeceksin. Bu milletin parası bu millete hizmet alarak dönecek bundan sonra. Buna izin vermeyeceğiz. Huzurunuzu bozacağız kusura bakmayın. 1 Nisan’da artık orada siz olmayacaksınız. Artık bu anlayış değişmeli, bizim oyun bozmakla, seçim kaybettirmek üzere görevlendirilmekle suçluyorlar. Bizim tek bir amacımız var Silivri sevdası. Bunca olumsuzluk gördükten sonra sessiz kalıp, Silivri’nin soyulmasına seyirci kalmadık. Onun için çıktık yola. Onun için size anlatıyoruz.

“SİLİVRİ’YE SAHİP ÇIKALIM”
Bir yanlış var ortada. Cumhuriyet Halk Partisi olarak çıkıyorsun, meclis üyelerinin yarısı başka partiden. Arkadaşlarımızda diyor ki ‘Biz CHP’ye oy vereceğiz.’ Vermiyorsunuz arkadaşlar. Oraya oy vererek siz CHP’ye oy vermiyorsunuz, başka bir şey yapıyorsunuz. Bakın listeleri bir karşılaştırın, ondan sonra kararınızı bir başka türlü verirsiniz. Biz bu kapanan belediyelerin temsilciliklerini 1 Nisan’dan itibaren burada açacağız. Vatandaşlarımız Silivri’ye gitmeden işlerini buralarda çözecek. Silivri’ye, mahallelerimize sahip çıkalım” diyerek sözlerini sonlandırdı.