Işıklar Aynı Gece 4 Mahallede Coşkulu kalabalıklarla karşılandı

0
851


CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, aynı gece Danamandıra, Sayalar, Çayırdere ve Beyciler Mahallelerine yaptığı ziyaretlerinde büyük coşkuyla karşılandı.

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, ekibi ile birlikte mahalle mahalle toplantılar düzenleyerek hemşerileri ile buluşuyor. CHP Başkan Adayı Işıklar aynı gece dört farklı bölgede mahalle toplantısı düzenledi. Danamandıra, Sayalar, Çayırdere ve Beyciler Mahallelerinde hemşerileri ile kucaklaşan Işıklar, mahalleli kadınların gösterdiği ilgiden ve katılımından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Işıklar’a ziyaretlerinde CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve belediye meclis üyesi adayları eşlik etti.

Işıklar: “Silivri’yi birlikte doğru bir yola getirdik”
CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar konuşmasında: “35 mahallenin 35’iyle de hiç kişisel sorunlarımız olmadı. Konu Silivri olunca gerisi teferruat dediğimiz, birlikte karar verdiğimiz, birlikte dert edindiğimiz bir çalışma dönemi geçirdik. İlçemiz bir uçtan bir uca 55 Km, 35 mahallesinde evlerine varana kadar kapı kapı dolaşıp meramımızı muradımızı anlatmaya çalışıyoruz. Köylerin kapanmasından cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar her konuyu sizlerle mahalle toplantılarımızda konuştuk. Başladığımda size ben bir tarım projesinden başlıyorum demiştim, şimdi bütün Türkiye konuşur hale geldi. Silivri’yi ne kadar doğru bir yola getirmişiz, neleri korumuşuz bugün görünce gururlanıyorum.

“İstanbul köylerinin ayrı yönetilmesi lazım”
İttifak olarak seçime girdik, televizyonlarda konuşuluyor ama tek bir kanal aynı gazete başlığı var, biz de sesimizi, kendimizi, meramımızı burada anlatmak istiyoruz. Yereli konuşuyoruz, Silivri ne olacak İstanbul ne olacak bizim bekamız bu. 85, 90 yıldır bu milleti burada kiracı gibi tutan, malının üstünde evi barkı varken hala tapusunu vermeyen kim! Belediyeler 1000’lik planları yapar yol gösterir, 5000’likleri onlar yaparlar. Üzerinde tapu olmayan bir yere ben nasıl binanın iskanını vereceğim? Senelerdir söyledim buraya gelip, benden başka gelen var mı? Bakanlar geldi gitti sorunları biliyor mu? Üstüne birde imar barışı çıktı. Önce mahalleli ile barış 85 yıllık sorununu çöz ondan sonra yeni yapıyla barış. Belediye vücudun eli, ne talimat verirse onu yapacak. Biz planlarımız ile korumaya çalışıyoruz, tölere ediyoruz, öncü olmak için çırpınıyoruz. Yeter ki burada hayat ve yapılaşma düzgün olsun. Köyleri teslim aldığımızda köy tüzelkişiliğinin ortak malı olan bölgeler, meydanlar resmen hazineye devredildi. Köyler mahalle oldu, mahallede tavuk bakamazsınız.! Mahalle oldunuz ama imarınız yok. Belediye olarak biz bunlara tutanak tutmazsa birde belediyeye ceza kesecek. İstanbul köylerinin merkezden ayrı yönetilmesi lazım. Burada tohum var, toprak var, tarım var, hayvancılık var, meralar var, makta var..! Nasıl burası mahalle olabilir. Biz bunları mega projemiz ile çözeceğiz.

“Merkezinde insan olan her şeyin üstüne gittik”
İnsanların yüzüne vuran bir yoksulluk durumunda yardımlaşmayı, dayanışmayı, eğitimi, okulların bakımları, camilerin seccadesine spor kulüplerinin formasına kadar, çocuğunun sporuna, kültürüne, eğitimine, yoluna hepsine birden baktık. Merkezinde insan olan her şeyin üstüne gittik, çevresinde huzursuzluk yaratan ne varsa onu kaldırmak için çalıştık. Bu kaçak yapılaşmaları köylümüz mağdur olmasın diye uğraşıyoruz. RTÜK’e defalarca yazı yazdım bu reklamları kaldırın insanları kandırıyorlar diye, Ticari reklam oldukları için kaldırtamadık. Biz bu niyete giriştik ve bunları çözeceğiz. Bunu ispat ederek geldim karşınıza. Adını bilmediğimiz o bitkileri yetiştirdik, bilmeyenlere okulu açtık öğrettik. Ülkede kurbanlık yok, kendi ırklarımızı kendi tohumumuzu yetiştireceğiz. Atılan o gübrelerle, o İsrail tohumları ile 15 sene sonra Türkiye toprakları ekilemeyecek hale gelecek. Bunu düşünen, kendine dert eden bir belediyeyiz. Organize Tarım Bölgeleri kurulacak. 200 dönüme yakın alanı sit ilan ettirip korumaya aldık ki, onlar bizim çocuklarımız geleceği! Topraklarınızı satmayın! Bu tapu sorunu kesin çözülecek çünkü başka çıkar yolu yok! İmar barışı da geldi tapulandırmak zorunda kalacaklar. Belediyelerin buradaki görevi kolaylaştırıcılık, yol göstericilik. Bizim belediyecilik anlayışımız insan!

“İşin kabasını bitirdik devam edecek avize takacağız.”
Beldeleri teslim aldığım halle şimdiki haline gidin bir bakın. 94’te buzdolabı yokmuş diyorlar, o kadar geri gitmeyeceğim ben! Gidin bakın farkı göreceksiniz. İlçemde biri 100.000, biri 10 Milyon ev fiyat farkları yok. O betonla demirin içinde insanlığımızı kaybetmeden, üreterek korumak için 10 yıl bu mücadeleyi verdik. Şimdi tezgâhlardaki o fiyatlarla biz haklı çıktık. Tarımımız, Sanayimiz, Turizmimiz, Hizmet sektörlerimiz de var. Silivri böyle bir yer. Bizim şu tren yollarımızı gidiş geliş yapsalardı, hızlı tren bile konuşulmayacaktı. İstanbul’da o rantı alıp bir kişinin cebine koyan, yoksullaştıran, üç İstanbul’a dönüştüren bütün medeni değerlerimizi, cumhuriyet değerlerimizi beton ve demirin içinde kaybeden anlayıştan kurtarıp beraber huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz. İşin kabasını bitirdik devam edecek avize takacağız. Şimdi köylere gerçek fonksiyonunu vererek, üretim yaptırarak büyük bir tarımın silikon vadisi kuruluşunu başlattık. Bu toprakları tutmanın değerini şimdi göreceğiz. 31 Martta siz konuşacaksınız!” dedi.