Işıklar: Biz Hepimizin Geleceğini Ortaklaştıracağız

0
1338

Tokatlı hemşerileriyle bir araya gelen Işıklar: “Dernekçiliğin kökündeki en önemli anlam ‘ben’ den ‘biz’ çıkarabilmektir. Biz hepimizin geleceğini ortaklaştıracağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar’a tam destek veren Silivrili Tokatlılar, Palmiye Düğün Salonu’nda düzenledikleri toplantıda Işıklar’ı coşkuyla karşıladı. Silivri Tokatlılar Dernek Başkanı Ali Vural, Tokat Kayacık Karkın Köyü Dernek Başkanı Orhan Kızılateş, Tokat Tekke Yeniköy Dernek Başkanı Duran Yapıcı, Tokat Ballıkaya Dernek Başkanı Mustafa Ankara ve Tokat Buğdaylı Dernek Başkanı Müslüm Üstün ve yönetimlerinin hazır bulunduğu toplantıda Tokatlı CHP Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları da yer alarak birlik, beraberlik ve tam destek mesajı verdi. Toplantıya CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç da katıldı.

IŞIKLAR: “DERNEKÇİLİK; ‘BEN’DEN ‘BİZ’ ÇIKARMAKTIR”
Tokatlı hemşerilerine seslenen Işıklar, konuşmasında şunları söyledi: “Tokatlı hemşerilerimin böyle bir beraberlik göstermesi, iddialarını göstermeleri, ayrı ayrı her Tokat derneğinin kendi bölgesinin gelenek ve göreneklerini yaşatma kararlığı çok güzel bir şey. Biz Anadolu’nun medeniyetinin göbeğinde o mübarek dini en güzel yaşatan milletlerden biriyiz. Tokat’ın tarihini hepiniz benden daha iyi bilirsiniz, o üç tane medeniyete, büyük insanlık medeniyetine ev sahipliği yapmış bir yer tokat. Oradan damıtılmış birikmiş kültürün üstünde doğmuş Tokatlılar. Allah sevdiği insanın kalbine sızı koyarmış. Dernekçilik demek, dernek demek; kendimden başkası için de yaşamayı güzel kılmak, çevreme de yardım etmek onun için de bir şeyler yapmak için buradayım demektir. Allah o sızıyı hep içinizde tutsun. Dayanışma, yardımlaşma benden biz çıkarabilmektir. Dernekçiliğin kökündeki anlam budur. Diğer bir önemli konu da, geçmişten bugüne demlenmiş Anadolu coğrafyasındaki insan zenginliğimiz ile yarattığımız medeniyetimizin izlerini geleceğe taşımak! Maalesef günümüzde Türk milletinin kültürüne saldırı var. Birbirimizle ayrışmaya, ötekileşmeye ve düşmanlaşmaya giden bir dönem yaşıyoruz.

“KİMİN NERELİ OLDUĞU VE NEYE İNANDIĞI İLE ASLA İLGİLENMEDİK”
Belediye Başkanlığa talip olduğumda yeminim vardı, göreve gelir gelmez beyaz masayı kaldırdım. Nerelisin, inancın nedir, başın açık mı kapalı mı diye soruluyordu..! Allah’ın ayırmadığını sen mi ayıracaksın? Biz bunlara bakmamalıyız. Bizi bunlarla uğraştırıp, tohumlarımızı, bütün topraklarımızı yok edip, bizi bu topraklardan sürmek amacındalar, kimlikleri, kültürleri unutturmak..! İnsanın karnını doldur, kafasını boşalt çek istediğin yere gelir. Diyarbakır’a Edirne’ye bakın yemeği başka, giyimi başka ama bir toprak parçası içerisinde, böyle bir zenginlik yok. İşte biz Silivri’de 10 yıldır bu mücadeleyi verdik; evde huzur, işte huzur, okulda huzur, birbirimizle kimlik dayanışmasını kaldıracağız, huzuru sağlayacağız. Hizmetten anladığımız 30- 40 katlı bina dikip, o kentin zenginliğini bir kişinin cebine koyup gitmek değil. Hepimizin geleceğini ortaklaştıracağız.

“HEPİMİZİN GELECEĞİNİ ORTAKLAŞTIRACAĞIZ”
Hizmetten anladığımız 30- 40 katlı bina dikip, o kentin zenginliğini bir kişinin cebine koyup gitmek değil..! Hepimizin geleceğini ortaklaştıracağız. Adalet, ahlak ve hakkaniyet… bir şehir bu kavramlarla yönetilir. Şehrin bir tarafında bir bina 8 milyon, diğer tarafta 150.000 lira nerede adalet? Hakkaniyet birine başka muamele, diğerine başka muamele, o da yok! Adaleti mahkeme salonunda sanıyorlar. Şehrin bir yerinde yaptığın hizmet kalitesi ile en ücra köşesindeki hizmet kalitesi aynı değilse adaletsizsinizdir. İşte biz buna dikkat ettik! Günü ve saati olan görevler, verilmiş makamlar biter, görünen koltuklardır. Bir de görünmeyen koltuklar vardır, sen görünmeyen koltuklara talip ol demişti, çok sevdiğim bir ağabeyim. Allah o görülmeyen koltuğu almasın, öbürü geçiyor gidiyor. Görevi alamayan, görevi biten arkadaşlarıma da beraber çalıştığım için başta Ali’ye de teşekkür ediyorum. Ölene kadar o görünmeyen koltuklar senin, önemli olan bu. Sen istemezsen onu kimse senden alamaz. Beraber çalıştığımız bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İdeolajisi adalet, ahlak ve hakkaniyet olan büyük bir Cumhuriyet yürüyüşüne hepimiz hazır olalım. Küçük sularda balık avlamak yok, küçük teknelerde kaptan olacağımıza, engin denizlere açılan gemilerde miço olmaya razı olacağız. Hepimiz daha büyük düşünüp, birlik içinde olacak ve Silivri’de bunu yaşatacağız.”