CHP’den Gençlik Buluşması

0
1401

Cumhuriyet Halk Partili gençler, İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği “Büyük Gençlik Buluşması’nda” Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği “Büyük Gençlik Buluşması” Silivrili gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Partiye yeni üye olan gençler için rozet töreni yapılan ve gençlik kolları mahalle sorumlularının tanıtıldığı Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya; Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, İYİ Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yiğit Efe Pehlivan, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, CHP İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, partililer, çok sayıda genç ve gençlerin aileleri katıldı.

ESEN: “DAHA FAZLA GENÇLİK, DAHA FAZLA GELECEK”


CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Şuanda toplantımızı gerçekleştirdiğimiz bu salonda 35 mahalleden genç arkadaşlarımız var. “Daha fazla gençlik, daha fazla gelecek” sloganıyla çıktığımız bu yolda Silivri’mizin her mahallesinde CHP’li gençler olacak dedik ve Gümüşyaka’dan Kadıköy’e, Akören’den Çayırdere’ye örgütlenmedik tek bir mahalle bırakmadık. Her mahallemizi birçok kez ziyaret ettik. Her geçen gün sayımız daha da arttı. Silivri’mizde 30 yaş ve altı 29 bin 701 genç seçmenimiz var. Gençlik kolları olarak hedefimiz tüm genç seçmenlere ulaşmak ve saygınlıklarını kazanmak. Ayrıca Silivri’mizde ilk kez oy kullanacak yeni seçmen sayımız 1797 kişi. Lise komisyonumuz ve yeni seçmen birimimiz çalışmalarını tamamladı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözünü kendimize şiar edindiğimiz bu yolda artık çok daha güçlüyüz. Büyük Şair Nazım Hikmet’in “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine” dizelerinde ki hayalini Silivri’de gerçekleştirdik. Farklılıklarımızı zenginliklerimiz sayarak Silivri’de yaşamayı güzel kıldık. Yolu cumhuriyet, rehberi Atatürk olan gençler olarak bize düşen görev; 95 yıllık dev çınarın genç filizleri olarak barışın, sevginin, hoş görünün, refahın, huzurun ve özgürlükçü demokrasinin egemen olduğu bir ülke yaratmak ve bu uğurda güneşli güzel günlere ulaşıncaya kadar yorulmadan, bıkmadan mücadele etmektir.

“NE KADAR ÖRGÜTLÜ OLURSAK, O KADAR GÜR ÇIKAR SESİMİZ”


Toplantımızın amacı gençliğin 2019 yerel seçimlerine hazır olduğunu vurgulamaktır. “Silivri’de yaşamak güzeldir” sloganı ile çıktığı yolda Silivri’mizi İstanbul’un en huzurlu ilçesi haline getiren ve huzurumuzun devamı için bir kez daha aday olan, gençliğe ve gençliğin dinamizmine önem veren Silivri Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar ile birlikte 2019 yerel seçimlerinde Silivri’mizde genç arkadaşlarımızla alanlarda olacağız. Yereldeki iktidarımızı sürdürmek için gençlik kolları olarak elimizden gelenin fazlasını ortaya koyacağız. Vatanın çıkarlarını daima her şeyden üstün tutacağımıza, vatanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından aldığımız kutsal bir emanet olarak koruyacağımıza, hiçbir koşulda bize emanet edilen Cumhuriyet’e ve CHP’ye ihanet içinde olanlara geçit vermeyeceğimize, iktidar koltukları uğruna ilkelerimizden ve ideolojimizden taviz vermeyeceğimize, şartlar ne olursa olsun kendi ikbalimiz ve hırslarımız uğruna partimize zarar vermeyeceğimize, hangi makamda olursak olalım en kutsal görevin parti neferliği olduğunu asla unutmayacağımıza, onurlu bir partinin, onurlu ve devrimci gençleri olarak ant içeriz. Sizleri de bu mücadelenin bir neferi olarak yanımızda görmekten onur duyarız. Ne kadar örgütlü olursak o kadar gür çıkar sesimiz! Unutma, sen yoksan bir kişi eksiğiz. Ötekileştiren değil birbirinin tamamlayanı olan bir Silivri için, huzurumuzun devamı için, bu akşam burada olan herkese teşekkür ediyorum. Tüm bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Yaşasın örgütlü ve birleşik mücadelemiz!”

“SİLİVRİ’NİN GELECEK SAHİPLERİYİZ”


Büyük Gençlik Buluşması’nda sık sık “Durma İlerle Gençlik Seninle”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız” ve ‘Silivri’nin Gelecek Sahipleriyiz’ diye slogan atan gençler, 2019 yerel seçimlerine hazırız mesajı verdi. CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen 35 mahallenin sorumluları olan; Akören Mahallesi Aydoğan Duyguç, Alibey Mahallesi İsmail Tarı, Alipaşa Mahallesi Mustafa Salcan, Balaban Mahallesi (Çanta) Alper Gürses, Bekirli Mahallesi Türkay Engin, Beyciler Mahallesi Eray Özkan, Büyükçavuşlu Merkez Mahallesi Buse İkiz, Büyükkılıçlı Mahallesi Berkan Aydoğdu, Cumhuriyet Mahallesi Atakan Bedel, Çayırdere Mahallesi İsmail Erdoğan, Çeltik Mahallesi Ege Demir, Danamandıra Mahallesi Emre Vardar, Fatih Silivri Mahallesi Yigitcan Kenar, Fenerköy Mahallesi Kubilay Nurgün, Fevzipaşa Mahallesi (Degirmenköy) Furkan Şen, Gazitepe Mahallesi Tugay Erkan, Gümüşyaka Merkez Mahallesi Adem Acundeğer, Hürriyet Mahallesi (Kavaklı) Ertan Akgün, İsmetpaşa Mahallesi (Değirmenköy) Sercan Tanık, Kadıköy Mahallesi Tayfun Erdem, Kavaklı Mahallesi Hakan Özdemir, Kurfallı Mahallesi Burak Bain, Küçükkılıçlı Mahallesi Eren Aydın, Küçüksinekli Mahallesi Tarık Hovarda, Mimarsinan Silivri Mahallesi Hamza Aksu, Ortaköy Merkez Mahallesi Cihan Çeşmecioğlu, Piri Mehmet Paşa Mahallesi Erdem Erten, Sancaktepe Mahallesi (Çanta) Çağdaş Köksal, Sayalar Mahallesi Orhan Deli, Selimpaşa Merkez Mahallesi Anıl Ozan, Semizkumlar Mahallesi Burhan Akan, Seymen Mahallesi Oğuz Çetin, Sinekli Mahallesi Muhammet Hasan Erişek, Yeni Mahalle Murat Altun ve Yolçatı Mahallesi Cem Mert’i sahneye davet ederek tanıttı.

GÖÇENGİL: “SİZLER GELECEĞİMİZSİNİZ”


CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Değerli gençler; Sizlerle birlikte cumhuriyetin aydınlık yolundan demokrasiye olan bağlılığımızdan, cumhuriyetimize olan sonsuz inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Tüm yasaklara ve engellere rağmen onurumuzun ve gururumuzla dimdik, hiç kimseyi ötekileştirmeden, daha aydınlık günlere, siz gençlerin sayesinde devam edeceğiz. Ben bu duygularla sizleri takip ettikçe; geleceğe dair umutlarımız daha da güçleniyor daha da perçinleniyor. Bu ülkenin, Silivri’mizin gençleri, yani sizler, Silivri’den başlayarak Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşıyacak olan sizlersiniz. Sizler bizlerden çok daha iyi yetişmek ve hayatı bizden çok daha iyi sorgulamak durumundasınız. Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşımak için bütün donanıma, olanaklara sahipsiniz. Birçoğunuz üniversiteden, birçoğunuz iş sahasından buraya geldiniz. Sizler çok çalıştığınız takdirde ilçemiz Silivri’yi ve Türkiye’yi daha güzel ve farklı yerlere taşıyacak olan yine sizlersiniz. Gençler sizlerle gurur duyuyoruz, sizler bizim başımızın tacısınız, geleceğimizsiniz.

“SİLİVRİ’DE BAHARIMIZ SİZLERLE DAHA DA RENKLENECEK”


Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sizlere verdiği söz ile bütün meydanlar sizin olacak, öğrencilerimizin yurt sorunu, gelecek için istihdam sorunları çözülecek, yasaksız, özgür bir yaşam sizlerin olacak ve bu ülkenin umudu olarak sizleri göreceğiz. Sözlerimi bitirirken en başta sizleri anne ve babalarınıza şükranlarımı, tüm bu anlayış ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun sevgi ve selamlarını sunuyorum. Kış aylarını yaşadığımız bu günlerde 43 gün sonra yeni bir baharı yaşayacağız. Bahar aynı zamanda toprakla canlanır. Tüm doğa güzelliklerini ve bereketini bizlere sunar. Bahar yeniliklerin müjdecisidir. İşte gençler İstanbul’un yeni bir bahar müjdesini 31 Mart akşamında Ekrem İmamoğlu ile güzel ilçemiz Silivri’de 10 yıldır devam eden baharı sizlerle ve aramıza yeni katılan genç kardeşlerimizle daha da renklendirerek, güçlendirerek Sayın Özcan Işıklar ile devam edeceğiz. Hepinizi çok seviyorum iyi ki varsınız, sağ olun var olun.”

IŞIKLAR: “BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERE İHTİYACIMIZ VAR”


CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, gençlerle buluşmasında şöyle konuştu: “Hepimizin yolu açık olsun. Bu akşam için Gençlik Kolu Başkanımız Berker’e, ilçe yönetimine, tüm mahalle temsilcilerimize, İlçe Başkanıma, İlçe Yönetimimize, Kadın Kolu Başkanıma, Meclis Üyelerimize, Oda Başkanlarımıza, bu salonu dolduran gençlerimize yol arkadaşlarıma, partililerime iyi akşamlar diliyorum. Hoş geldiniz, güç verdiniz, moral verdiniz. Bir partimiz daha var İYİ Parti İlçe Başkanım da aramızda. Ozan kardeşimiz de aramızda, Büyük Atatürk bizim ortak noktamız, birleştiren çimentomuz. Cumhurbaşkanımız bazen biz diyor. Onun söylediği ‘biz’de bizi anlayamıyoruz. Bizi tarif ettiğinden emin olamıyoruz. Türkiyemizin biz dediğinde hepimizi kast eden değerlere ihtiyacı var. Bu güzelim coğrafyamızda bizi biz yapan değerlerimiz var. Atatürk’ümüz, güzelim coğrafyamızda dinimiz, bayrağımız, milli değerlerimiz ve genç cumhuriyetimiz var. Ne kadar çok ortak noktamız var, gelenek ve göreneklerimiz, Allah vergisi insan zenginliği ve onun yarattığı güzellikler var, gökkuşağı gibi rengârenk güzel bir memleketimiz var. Küçük bir Türkiye modeli olan Silivrimiz var. Gençlerimiz ne güzel içselleştiriyorlar, bu gelenekleri yaşatma çabaları var. Sizlerde kendimi gördüm. Ayrıştırılmış, düşmanlaştırılmış, dini bile terörize edilmiş bir ülkenin korkarak gezilen sokaklarında krizler, baskı altında ki o günleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Korkumuz bu..! Biz düşmanlaştırılmak, yabancılaştırılmak istemiyoruz. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Anlaşacağız, birleşeceğiz, uzlaşacağız. Biz birbirimizin var olma sebebiyiz, birbirimizin ötekisi değil tamamlayanıyız.

“ÜRETEREK BETON ÇETELERİNE, İMAR LOBİLERİNE SET ÇEKTİK..!


Bu topraklar üzerinden atılmak, tarımdan uzaklaştırılmak, ekranları karartılan büyük bir planın içine çekilmek istiyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Tek istediğimiz şey; bu planı bozmak..! Bunun da tek yolu var; bu da bir olmak, hep beraber omur omuza mücadele vermek. Sağı, solu yok. Artık idelojilerin ortadan kalktığı, demokrasilerin bile yetmedi, ideolojisinin sadece adalet, ahlak ve hakkaniyet olan özgürlükçü cumhuriyet modellerinin bütün dünyanın kucak açtığı bir evreye gidiyoruz. 4.0’ın bittiği, 5.0’ın insanın kendisi olduğu.. Üretim, üretim, üretim..! Üreterek yaşayacak bir modele gidiyoruz. Bu modelin bir gerçeğini, Silivri’de 10 yıldır ısrarla ve inatla bu toprakları koruyarak yapmaya çalıştık. İşte bu topraklarda böyle yaşayacağız. Üreterek İstanbul’un o beton çetelerine, imar lobilerine ve mafyalarına set çektik..!

“GENÇLİĞİN GELECEĞİ SİLİVRİ’DE”


Mahalle Evleriyle kadınlarımızı ilçemizin geneliyle bütünleştirdik, aşağılanarak yapılan yardımlaşma kültürünü sosyal dayanışma aracı haline getiren Gıda Bankası’nı ilk kez biz kurduk. İlk defa Kariyer İstihdam birimi kurularak 13-14 bin kardeşimizi iş gücüne kattık. Yine ilk defa bir Tarım Okulu açılarak, bu toprakları nasıl koruruzun bilgi ve bilinçle yapılmasını sağlayan bir model geliştirildi. Yine ilk defa bu topraklar Tarım Sit Alanı, koruma alanı haline getirilerek geleceğimizin teminatı haline gelmesi için projelendirildi. Yine ilk defa dünyada bile ilk tarımın ve gıdanın silikon vadisini kurarak, üniversiteleriyle teknoparklarıyla Silivri’yi geleceği ile buluşturmak konusunda bir kez daha kararlı bir şekilde yola çıktık. Bunu da gerçekleştireceğiz, buna engel olamayacaklar..! Büyük dehanın 1925’de Ankara’nın göbeğinde kurduğu kent ve kent çevresi tarımının ikincisi ilk kez Silivri’de kuruldu. Top yere vurmadan yükselmezmiş. Top yere vurdu kriz falan değil bir iflasın eşiğinde Türkiye. Bu top Silivri’den yükselecek. Gençliğin geleceği Silivri’de. % 64’ü 39’un yaşın altında, bu heyecan bana gençlerin heyecanından geliyor. Hayal kurmak para ve bilgiden önemlidir. Hayal kuracak cesaretiniz olacak. Silivrimizin gençlerinin gelecek hayali var. Onların kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşama hayali var ve onun peşinden koşacak cesareti de var.

“ADALETLE, AHLAKLA, HAKKANİYETLE GELECEK BEŞ YILI HALKIMIZA YAŞATACAĞIZ”


Bu bir dönüm noktası. Ya karanlıklara ye beyaza döneceğiz. Türkiye’nin bir fırsatı var, bir direnç dönüm noktası gibi bakmamız gerekiyor. Asla kırıcı değil, değersizleştirerek değer çıkarmak amacında değiliz. Biz ortaklaşmış bir cumhuriyet modelinin, herkesin eşit ortağı olduğu cumhuriyet anlayışıyla eşit şekilde kaygı duyarak, geleceğinden de eşit şekilde pay almak isteyen ortak bir vatandaş olarak ortak kaygılarımızı gidermek istiyoruz. Nefes almak istiyoruz. Varlık içinde, birlik, özgür biçimde yaşamak istiyoruz ve bunu yerel yönetimlerden çıkarmak istiyoruz. Ayrışmak istemiyoruz. Gençlerimizin heyecanını bu dönem daha da ileri taşıyacağız. Bize düşen kapı kapı bunları anlatmak; biz bu şehri yağmalatmadık, yağmalatmayacağız. Bu kentin güneşini kapatmadım, rüzgarını kestirmedim, kestirmeyeceğim..! Adaletle, ahlakla, hakkaniyetle gelecek beş yılı halkımıza yaşatacağız. Hepinize desteğiniz için teşekkür ediyorum, hepimizin yolu açık olsun, Allah yardımcımız olsun. Sağ olun, var olun.”

GENÇ ÜYELER İÇİN ROZET TÖRENİ


Büyük Gençlik Buluşması’nın sonunda partiye yeni üye olan 21 genç için rozet töreni düzenlendi. Gençlere rozetlerini Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen taktı.