Özcan Işıklar Yerel Basınla Buluştu

0
1163

Silivri Belediye Başkanı ve 2019 Yerel Seçimleri CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, kahvaltıda basın mensuplarıyla buluştu.
Yeni dönem seçim çalışmaları kapsamında basınla bir araya gelen Özcan Işıklar, çalışmalarından ve seçim sürecinden bahsederek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bugünden itibaren yerel seçim çalışmalarına başladıklarını belirtti.
Önümüzdeki zamanlarda planladıkları iki toplantı daha olduğunu dile getiren Özcan Işıklar, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, temsilcilerle ve halkla buluşacağını, kenti hangi vizyona taşıdıklarını ve taşıyacaklarını konuşacaklarını belirtti.
Ülkede ilk defa alınan kararnameler ile kapalı, karartılmış ve sessiz bir seçim sürecinin yaşandığını belirtti. Sosyal medyada bile yazdığınız bir yorum üzerine polisin kapıya gelebildiği bir dönemde olunduğunu belirten Işıklar, yazılı basının tehlikede olduğunu belirtirken bunun halkın vereceği tercihlerle aşılabileceğini söyledi.
Konuşmasına kendisini bu adaylığa gösteren CHP Genel Başkanına, İl Başkanına ve son dönemlerde haksız eleştiriler aldığını ifade ettiği İlçe Başkanı Suna Göçengil’e teşekkür ederek devam etti. Kendisini ilk adaylık sürecine başladığı gün gibi heyecanlı, kararlı ve inançlı olduğunu belirtti.


YEREL KALKINMADA SİLİVRİ MODELİ, KENT KALKINMASI VE YEREL KALKINMA
Yerel Kalkınmada Silivri Modelinden, Kent Kalkınması ve Yerel Kalkınmadan bahseden Özcan Işıklar, bu kalkınmanın ileriye dönük üretim modellerinden geçtiğini belirtti.


TRAKYA BELEDİYELERİ İLE BİRLİK
Bu projeler kapsamında Silivri’de Teknopark’ın , endüstri alanlarının oluşturulacağını anlatan Özcan Işıklar, tarımın ve gıdanın silikon vadisini Silivri’de kuracaklarını belirtti. Bu proje ile alakalı olarak Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile de görüştüğünü belirten Işıklar, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çatalca, Büyükçekmece ve Silivri’nin dahil olacağı bir birlik kuracaklarını belirtti. Bu listeye Bulgaristan’dan Kırcaali’yi de ekleyerek projenin sınırlarını belirlediklerini söyledi. Bu projede için çalışan üniversite kadrosu, akademisyen kadro, bilim kadrosunun da aktif şekilde çalıştığını belirtti.


YEREL YÖNETİCİLİK HİZMETİNİN ANLAMİ NEDİR? HİZMET DENİNCE NE ANLİYORSUNUZ?
Hizmet getirmedi eleştirilerine yönelik de konuşan Işıklar, Yerel Yöneticilik Hizmetinin anlamı nedir ? Hizmet denince ne anlıyorsunuz ? bu da önemli bir konudur. Hizmetin ve yerel yönetimin bina, kaldırım yol, marina yapmak olmadığını aksine bulundukları konuma göre üretimi ve yarınları hedef alarak hizmet ve yerel yönetim anlayışını benimsediklerini belirtti.


Silivri’nin bir liman kenti olduğunu belirten Işıklar, kıyı balıkçılığının, balıkçılık mesleğinin gelişimi ve mimariyi denize göre düzenlenmesini gerektiğini söyledi. Deniz ve liman kenti olmanın yanı sıra Silivri’nin din, kültür turizmi, tiyatro, yedi bin yıllık tarihi olduğunu ve bunu ileriye dönük projelerle hizmete açılmasının gerekli olduğunu, yerel kalkınma modeline örnek olarak gösterdi.


Aynı zamanda 2009 yılında Silivri’de nikah salonunun bile olmadığını, şimdi ki Akbank üzerinde sergi ve toplantıları gerçekleştirdiklerini belirten Işıklar şimdi bunların hepsinin olduğunu belirtti.
Tarımsal sit alanı projesinden tekrar bahseden Özcan Işıklar, tarımsal sit alanını öncelikle topraklarımızı korumak için gerçekleştirdiklerini belirtti. Okul bile yaptırmadığı eleştirilerine de cevap veren Işıklar, Tarım Lisesi’nin Silivri’nin kendi okulu olduğunu belirterek bunun Türkiye’de tek okulu olan Belediye olduğunu dile getirdi.


Neden okul yaptım, neden tarımsal sit alanı ilan ettim, neden tarıma önem verdim diye soracak olursanız; bizim 500km toprağımız var, tarımımız var. Bütün bunları yapmadan önce Silivri’de SWAP analizi yaptım. Kentin vizyonuna göre projeler geliştirdik, okul açtık dedi. İlerleyen dönemlerde buna ek olarak tarım üniversitesini’de Silivri’ye kuracaklarını, asıl geleceğin toprakta ve tarımda olduğunu belirtti.


Kırcaali Belediyesi ile kardeş Belediye protokolü imzalamalarının sebeplerine de değinen Işıklar, bölgede silikon vadisini, tarım ve endüstri bölgeleri, teknoloji bölgelerini yapacaklarını ve bunun da yeni meslekler oluşturacağını belirtti. Buna örnek olarak ise ambalaj mühendisliğini dile getirdi. Geleceğin olmadığı bir yerde huzurunda olmayacağını belirten Işıklar, bunun dayanışma ile olacağını anlattı. Hizmet dediğimiz şeyin İnsanın kendisi olduğunu, çocuklarımız için geleceğin ve yarınların kurulmasından daha güzel bir şeyin olmadığını belirtti.


Atatürk’ün Atatürk Orman Çiftliğini ve Ziraat Okulunu Doğu ve Doğu Anadolu illerine değil de Ankara’ya kurmasının sebebi olarak bunu kentlerde kurup daha sonra diğer illere yaymak istediğini belirterek Kent ve Kent Çevresi Tarımı hedef aldığını, şuan bunu Hollanda’nın kentlerin içinde tarım yaptığını belirtti. Işıklar bu projesinin 8 tane Büyükşehir’de uygulandığını belirtti.


Son olarak Biz ne yaparsak bilerek yapıyoruz diyen Özcan Işıklar basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak teşekkür etti. Basın ile bir de hatıra fotoğrafı çektiren Işıklar toplantıyı sonlandırdı.
Silivri TV