Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Mert Sapmaz ile Silivri’ye Dair

0
1483

Silivri Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Mert Sapmaz ile Silivri’ye dair konuştuk.

Silivri’nin genç siyasetçilerinden İyi Parti Silivri Meclis Üyesi Aday Adayı İnşaat Mühendisi Mert sapmaz ile siyaset ve Silivri planları hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik. İtaat kültürüne ve liyakatsizliğe karşı hiçbir zaman tahammülü olmayan ve hiç bir zaman gemisini yürüten kaptan olmayan bir kişiliğe sahip olduğunu belirten SAPMAZ, Saltanatın, “Bal tutan parmağını yalar” anlayışının hep karşısında olacağını belirtti.

Silivri’deki eksiklikler ve bunlara yönelik planlarından da bahseden Sapmaz, gelecek nesillere korunmaya değer şeyler bırakmak istediğini belirtti.

Mert SAPMAZ Kimdir ?

1991 yılında doğdu. Annesi emekli öğretmen, babası emekli astsubaydır. Aile büyüklerinin tayinleri sebebiyle ülkemizin 6 bölgesinde yaşamış ve eğitim almıştır. 2004 yılından bu yana İstanbul’da yaşamaktadır. İstanbul Kültür Üniversitesi İngilizce İnşaat Mühendisliği Bölümünden 2015 yılında mezun olmuştur. Üniversite öğrenciliği döneminde, 2010-2013 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversite Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanlığı yapmıştır. Mühendislik eğitiminin ardından, İş Sağlığı ve Güvenliği alanında yüksek lisans yapmıştır. 2018 yılında İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı sınavını kazanarak B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı unvanı kazanmıştır. 5 yıldır Silivri’de ikamet etmektedir. 2015 yılından beri Silivri’de çeşitli projelerde mühendislik görevi üstlenen Mert Sapmaz, 2018 yılında Öncü Yönetim adında şirket kurmuştur. Proje yönetimi ve danışmanlık hizmeti sağlamaktadır.

Neden Siyasete Atıldı ?

Mert SAPMAZ, itaat kültürüne ve liyakatsizliğe karşı hiçbir zaman tahammülü olmayan ve hiçbir zaman gemisini yürüten kaptan olmayan bir kişiliğe sahiptir. Saltanatın,  “Bal tutan parmağını yalar” anlayışının hep karşısında olmuştur. Düşüncesini eyleme dönüştürmek için siyasette yer almaya karar vermiştir. Dolayısıyla ilk hedefi, çarpık düzeni değiştirmek, hak edene hakkını vermek, toplum çıkarlarını kişisel çıkarların üstünde gören, ilkeli, dürüst, şeffaf, hesap verebilir ve problemlere çözüm üreten bir anlayışla çalışmaktır.

                Bir diğer amacını ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle açıklayabiliriz: “Herhangi bir şahsın, yaşadıkça memnun ve mesut olması için lazım gelen şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır. Hayatta tam zevk ve saadet ancak gelecek nesillerin şerefi, varlığı, saadeti için çalışmakta bulunabilir.” Mert Sapmaz, bu düşünceyi benimsemiştir.  Gelecek nesillere korunmaya değer şeyler bırakmak istemektedir.

Silivri için Planladıkları Nelerdir ?

                Mert SAPMAZ’a göre Silivri’de çözüm bulunması gereken problemlerin başında; işsizlik, uyuşturucu kullanımı, sosyal ve kültürel alanların azlığı ve otoparktır.

                İşverenler, nitelikli personel eksikliğinden; iş görenler ise iş bulamamaktan şikâyetçidir. Bu sebeple işverenlerle iş birliği içerisinde belediye bünyesinde, eğitimler verilerek hem nitelikli personel açığını kapatmayı hem de işsizlere iş bulmayı hedeflemektedir. Bunun dışında istenilen zamanda, istenilen yerde çalışmaya uygun (yazılım, kodlama, grafik tasarım, web tasarım gibi) meslek dallarında eğitimler vererek işsizliğe çözüm bulmayı amaçlamaktadır.

                Uyuşturucular; bugünümüzü ve yarınınızı karartan, sizi kendi benliğinizden ve milli kültürünüzden koparan bir felakettir, fakat bunlarla mücadele etmek mümkündür. Bu konuda alanında uzman psikologlar ve mücadele eden kolluk kuvvetlerinin de desteğiyle çocuk, genç, yaşlı ayırt etmeden bilinçlendirme programları düzenleyerek, bölge halkının katılımını mümkün kılacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri arttırarak, uyuşturucu kullanımını engellemeyi planlamaktadır.

                Sosyal ve kültürel alanların eksikliğini çok amaçlı kültür merkezi ve açık hava tiyatro sahnesi yaptırılması; çocuk parkları ve yeşil alanların arttırılması ile gidermeyi istemektedir.

                Otopark problemine ise gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra katlı otoparklar inşa ettirilerek çözüm bulmayı hedeflemektedir.

Bunlara ek olarak:

                Sanayici, iş adamları, esnaf, sanatkar ve gönüllü bağışçıların katılımı ile şeffaf ve denetlenebilir bir sistem dâhilinde belediye bünyesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs veren bir yapı oluşturmayı istemektedir.

                Bakıma muhtaç yaşlı ve engellilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir ekip oluşturmayı hedeflemektedir.

                Yerel tarım üreticilerine, ürettikleri ürünleri doğrudan halkla buluşturabilecekleri yerler tahsis ederek hem üreticinin hem de tüketicinin kazanmasını sağlayacak bir sistem kurma gayesindedir.