Mübadelenin 96. Yılında Çatalca ve Mübadele Konferansı Düzenlendi

0
2088

Mübadelenin 96. Yılı kapsamında Çatalca ve Mübadele konulu konferansı, Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikten önce gerçekleştirilen Mübadil ailelerin hayatlarına dair gerçekleştirilen ” Mübadiller Onlar İki Kere Yabancıydılar ” sergisi ve kokteyl ile etkinliğe geçildi.

İki Yaka Mübadilleri Derneği ve Çatalca Belediyesi katkılarıyla düzenlenen, yaklaşık 200 kişinin katılım gösterdiği mübadele konferansında pek çok değerli katılımlar yer aldı. Nüfus mübadelesinde 96 yılı geride bıraktığımız dönemde, mübadele alanında derin bilgilere sahip olan Prof. Dr. Kemal ARI, Prof. Dr. Elçin Macar konuşmacı olarak, Lozan Mübadele Vakfı Genel Sekreteri Sefer Güvenç ise modaratör olarak yer aldı. Konferans sunumunu ise İki Yaka Mübadilleri Derneği Başkan Yardımcısı Sema Güray gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programa geçildi.

Etkinliğe konuşmasıyla başlangıç yapan İki Yaka Mübadilleri Derneği Başkanı Gürkan Önen konferansla ilgili konuşma yaparak sahneyi Çatalca Belediye Başkanı Cem KARA’ya teslim etti. Cem KARA, etkinlikle alakalı açıklamalar yaparken, Çatalca’nın Mübadelenin başkenti olduğunun altını çizdi. Konuşmaların ardından mübadele temalı ” Kim Ayırdı Bizi ” isimli belgesel gösterimi yapıldı.

Ardından Prof. Dr. Kemal ARI ve Prof. Dr. Elçin Macar mübadele hakkında sunumlarını gerçekleştirerek Sefer Güvenç modaratörlüğünde soru cevap kısmına geçilerek etkinlik tamamlandı.

Etkinlikte katılımcılar arasında Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hazım Tamer DODURKA, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz ÖZYARAL, Silivri Solo Grubu, Selimpaşa Epivates Bigados Derneği, Silivri Tarihine Sahip Çık Platformu, Silivri Kültür Sanat Platformu’da yer aldı.

Silivri TV olarak bizleri de ağırlayan İki Yaka Mübadilleri Derneği’ne, Çatalca Belediyesi’ne ve tüm mübadil ailelerine bu güzel etkinlikten dolayı imkan sağladıkları, katılım gösterdikleri için teşekkür ederiz.

Dileriz ki Mübadele açısından önemli bir konuma sahip olan Trakya bölgesinde yer alan başta Silivri Belediyesi olmak üzere tüm diğer Belediye, dernek ve vatandaşların bu tarz etkinliklere katılım gösterirler.

Silivri TV