Kamil Bilici Tarım Lisesi’nde Silivri’yi Anlattı

0
1501

Küpe FM Radyo Sunucusu Kamil Bilici, Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Türam Lisesi Öğrencileriyle Silivri’ye Canım Kurban belgeseli üzerine söyleşi gerçekleştiren Kamil Bilici, ilçenin tarihi güzelliklerini, geçmiş dönemlerini ve kültürel etkinliklerini anlattı.

Sosyal medya hesabından söyleşiyle alakalı düşüncelerini belirten Bilici,

” Türam’da sadece tarım öğreniliyor sanıyorsanız, yanılıyorsunuz! 
Varlığının %80’i çene olan bir adamın, nutku tutulur mu? Tutulur! 
Sermayesi anlatmak olan bir adamın dili tutulur mu? Tutulur! 
Bu gibi şeyleri ben bugün bir saatte öğrendim Türam’da… 
Öğrendim ki; “iyi bir eğitim bir şeyleri, iyi bir öğretmen her şeyi değiştirebilir” hakikaten… Mualla Varlıoğlu hocamın önderliğindeki Türam’ın öğretmen kadrosu sayesinde, gençlerimizin geleceği garanti altında… Aldıkları öğretimle iyi birer tarımcı olup olmamak kendilerinin takdiri, ama burada aldıkları eğitimle iyi birer birey olacakları; kaçınılmaz gerçek…
“Silivri’ye Canım Kurban”ı genç kardeşlerime aktarmak için gerçekleştirdiğim ziyaretimde beni şımartmak; koridorların duvarlarında görüp, sadece göz ucuyla bakmaya çalıştığım fotoğraflarımla bile mümkündü halbuki… Ama internetten damıtarak çıkarttıkları, hayatımı anlatan tiyatral gösterileri, çokta hassas olmayan bünyemde derin izler bırakmayı başardı. Söz sırası bana geldiğinde saçmalayıp saçmalamadığımı halen kestiremeyecek kadar mutlu olduğum bir günü yaşadım bugün. 
Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ın armağanı dvdlerini genç kardeşlerimize hediye ederken gözlerinde gördüğüm ışık, yüreğimi bahar umutlarıyla tıka basa doldurdu. Ve o bilindik türküyü doladı dilime: 
“Çocuklar inanın, inanın çocuklar!
Güzel günler göreceğiz, güneşli günler! ” dedi.

Bizlerde Silivri TV olarak gençlerimize verdiği bilgi ve desteklerden ötürü ilçemizin değerlerinden Kamil Bilici’yi kutlarız.