Futbolla Ayrımcılığı Yeneceğiz Sergisi Yaşar Kemal’de

0
1522

Silivri İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Spor Eğitim Uzmanı Sercan Şipka, ” Futbolla Ayrımcılığı Yeneceğiz ” isimli projesinin ikinci sergisini Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz haftalarda Silivri AVM’de ilkini gerçekleştiren Sercan Şipka bu sefer de Silivri Merkez’de spor severler ile buluşarak açılışını gerçekleştirdi. Açılan sergiye; İlçe Kaymakamı Ali Partal, İlçe Milli eğitim Müdürü Ahmet Ay ve Silivri Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Can Dağaşan’da katıldı. Sergi 11 Ocak Cuma gününe kadar açık olacak.

Proje kapsamı şu şekilde;

Dünya’da Uluslararası Irkçılığa ve her türlü ayrımcılığa karşı politikalar üreten Fare Network ile hazırlanan 2 etaplı projeye projeye Silivri’deki Suriyeli savaş mağduru göçmen çocuklar 3 gün boyunca dahil edildi. 3 günlük bu etapta temel futbol eğitimi ile başlanıp, mini bir futbol turnuvası düzenlenerek son gün ise sosyal sorumluluk ödevi altında Silivri kumsalda ki çöp toplama farkındalığıyla etap tamamlandı.

İkinci etapta ise Selimpaşa’da yaşayan Doğu Türkistanlı çocuklar projeye dahil edildi. Yine 3 günlük bu etapta temel futbol eğitimi ile başlanıp, mini bir futbol turnuvası düzenlenerek son gün ise sosyal sorumluluk ödevi adı altında turnuva yapılan sahanın hemen yanına ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Türk ve Doğu Türkistan karması ile bir dostluk maçı yapılarak proje tamamlandı. 

Bizlerde Silivri TV olarak Sercan Şipka hocamızı tebrik eder, projelerinin uzun soluklu olmasını temenni ederiz.

Silivri TV