Turgut Reis İlkokulu’nda Çocuk Gelişimine Dair Rehberlik Eğitimleri

0
1145

Toplumumuzda önemli derecede hassasiyet gerektiren konulardan biri olan ihmal ve istismara yönelik çalışmalar bazı resmi eğitim kuruluşları ve özel eğitim alanlarında devam ediyor.

Bunlardan biri de Silivri Turgut Reis İlkokulu’nda Rehber Öğretmeni Mine Şahin tarafından gerçekleştiriliyor.

Okulun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Rehber Öğretmeni eşliğinde dönem boyunca anasınıfları ile birlikte 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilere yönelik ” Vücudum Benim İzinsiz Dokunma ” konulu rehberlik çalışmaları gerçekleştirildiğine yönelik bilgi verildi.

Açıklamanın devamında;

” Çocuklarımızın gelişiminde mahremiyetin önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Çocuğun kendisinin,vücudunun ve özel alanlarının farkına varması,hem kendisinin sınırlarını hem de diğer insanların sınırlarının farkına varması, çocuğun kendisini zihnen ve bedenen koruması için “İyi Dokunuş Kötü Dokunuş” konusunun da işlenmesi konu bütünlüğünün sağlanması açısından son derece önemliydi.
Öğrencilerimiz artık ihmal ve istismar karşısında daha bilinçli. Kötü dokunmayla karşı karşıya kaldıklarında neler yapılabileceği ve kimlerden yardım istenebileceğini artık öğrendiler ” denildi.

Son dönemlerde sıkça karşılaştığımız istismar ve ihmal durumlarına yönelik farkındalık yaratan, miniklere eğitimler veren başta Rehber Öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim kurumlarına teşekkür ederiz.

Silivri TV – silivri.tv.tr
facebook.com/silivritvtr – instagram.com/silivritvtr – twitter.com/silivritvtr