Kızılcaköy Geleceğini Savunuyor

0
1389

Aydın Kızılcaköy halkı JES’e karşı yaşam alanlarını savunuyor.

Aydın’a bağlı Kızılcaköy’de Jeotermal Enerji Santrali ( JES ) kurulmasını istemeyen ve aylardır mücadele gösteren Kızılcaköy halkı bölgeye gelen şirket yetkililerine tepki gösterdi. Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın köylülere Yasal izin olmadan çalışma olmayacak sözüne karşılık köylüler şirket yetkilileriyle sabahın erken saatlerinde kadınlar arazilerde karşılaştılar. Köyde yaşayan kadınlardan bazıları şiddet gördüklerini, tepki gördüklerini ve yapılanların yasal olmadığını dile getirdiler.

Gösterilen şiddet ve fiziki müdahalelerden dolayı avukatlar aracılığıyla darp raporu alarak suç duyurusunda bulundular. Temiz bir çevre,hava ve su isteyen Kızılcaköy halkı Jeotermal Santral istemediklerini dile getirerek Jandarma’ya da tepki gösterdiler. Köylü halkından tarafından yapılan açıklamalarda santrali kurmak isteyen şirket tarafından arazilerin alındığı ve bu arazilerden birinin bölge muhtarının arazisi olduğu belirtildi.

2 Ay boyunca gece be gündüz olmak üzere nobetler tutan Kızılcaköy Halkı, mücadelelerine devam edeceklerini duyurdular.

Protestolarda tepki gösteren köylüler, bölgeye gelen vali yardımcısına kendilerine sıkılan biber gazını sorduklarında ise vali yardımcısından meyve yiyerek, ” Bir şey olmaz ya, biber gazından ne olacak ? ” şeklinde cevap aldılar.

Yapılan bu açıklama ve görüntülerden sonra Aydın Valiliğince yapılan açıklamada Vali yardımcısı ile köylüler arasında geçen diyaloğa ” samimi sohbet ” denildi. Medyaya yansıyan görüntüler hakkında ise soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Silivri TV – silivri.tv.tr
facebook.com/silivritvtr – instagram.com/silivritvtr – twitter.com/silivritvtr