Silivri’deki Köprü Çalışmaları Sürüyor

0
2415

Silivri Eski Sanayi bölgesindeki tarihi köprüdeki çalışmalar sürüyor. Üç adet kemerin açıkta olduğu köprüde toprak altında olan kemerlerin ilki açığa çıkarıldı. Körpü çevresinde yapılan tadilatlardan, toprak altında kalmasından ve zaman içerisinde üzerinde uygulanan işlemlerden dolayı bir hayli hasara uğrayan köprüde güçlendirme çalışmaları yapılarak köprü gözlerine çelik desteklerle sağlamlaştırmalar yapıldı.

Yaklaşık 7 senedir restorasyonu devam eden (!) Sultan Süleyman Köprüsü (Silivri Köprüsü) ile aynı akıbeti yaşayan köprüde, oldukça hasarlı bölgeler mevcut. Bunların restorasyon ilkelerine bağlı olarak uygun malzeme ve yöntemlerle yenilenme çalışmalarını yakından takip etmekteyiz. Çalışmalarla alakalı Silivri’de faaliyet gösteren mimar, mühendis ve tüm Silivri halkını kentteki tarihi dokuya sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Silivri’deki tarihi yapıların çalışmalarını takip eden ve projeler üreten Silivri Tarihine Sahip Çık Platformu, geçtiğimiz haftalarda iki köprünün akıbeti ile alakalı açıklamalar yapmış, süreci takip ettiklerini belirtmişlerdi.

Silivri TV – silivri.tv.tr
facebook.com/silivritvtr – instagram.com/silivritvtr – twitter.com/silivritvtr