Minyatür Sanatçısı Joshua Smith

0
1913

Minyatür sanatçısı Joshua Smith’den çağdaş kentsel yapılara dair güzel bir minyatür çalışması daha..

1/20 ölçekte çalışan sanatçı Joshua Smith, Hong Kong, Sydney ve L.A gibi şehirlerde kentsel çevrenin katmanlı varklıklarını yakalayan derinlemesine eserler oluşturuyor. Minyatür yapıları, kentin işçilerinin, sakinlerinin ve sokak sanatçılarının unsurlarını bir araya getiren, her şehrin farklı nüfusu tarafından oluşan ayrıntıları ve ayrışmayı sergiliyor.

Örneğin bir şehrin duvarlarında grafitiler, küçük bir Çin restoranında küçük bir masa, sokakta içi dolu bir çöp konteynerı gibi.

Smith, son iki yıldır galeri oluşturarak eserlerini sergiliyor. Bir binanın gerçek referans fotoğraflarından yola çıkarak, eserin temelini MDF,karton ve ya plastik malzemeden oluşturuyor. Dış detaylar için ise model hamuru ve pastel kullanıyor. Smith, en son hazırladığı dört katlı çalışmasını tamamlamak için 3 ay boyunca günde 8 -16 saat çalıştı

Avustralyalı sanatçı geçenlerde hazırladığı minyatür binaları Muriel Fuepin Galerisi’nde VOLTA Art Fair sergiledi. Çalışmalarını web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

via : http://www.thisiscolossal.com/2017/03/miniature-urban-buildings-by-joshua-smith/

Silivri TV – silivri.tv.tr
facebook.com/silivritvtr – instagram.com/silivritvtr – twitter.com/silivritvtr