Trakya’da Termik Santral Tehlikesi

0
1198

Trakya bölgesinde, Çerkezköy/Pınarça ve Saray/Safaalan arasındaki 3312 dönümlük meşe ormanına kurulması planlanan termik santraller faliyete geçtiğinde çevre ve insan sağlığı açısından çok büyük olumsuz etkileri olacaktır.

Faydaları Nelerdir?

Ucuz elektrik sağlamaktadır, suyun buhar haline getirilerek çalışma prensibinde oluğu için  kalitesiz kömür kullanılabilir  tasarruf yapmamızı sağlamakta, su buharı ile hareket olduğu için sınırsız elektrik üretile bilir buda düşük maliyetli olmasına olanaktır.

Zararları Nelerdir ?

Termik santraller faliyeti sırasında kükürtdioksit, azotoksit ve bir çok partikül açığa çıkıyor buda insanın sinir sisteminde olumsuz yönde etkilere yol açmaktadır, bu gazlardan hayvanlar, bitkiler, doğal kaynaklarda etkilenmektedir. Bacalardan yayılacak gaz asit yağmurlarınada neden olmakta ve çevredeki tarım alanlarını büyük derecede etkilemektedir. Termik santrallerdeki sıcaklık ve soğukluk dengesini ayarlamak için yer altı kaynakları kullanılmakta buda yer altı ve akarsu kaynaklarını kirletmektedir.

 

Sizin ve gelecek nesillerin Trakya bölgesinde daha sağlıklı yaşam sürdürebilmesi için Tema Vakfının başlatmış olduğu #kömüretme kampanyasına katılabilirsiniz.