Futbolla Ayrımcılığı Yeneceğiz – Sercan ŞİPKA

0
2782

Silivri Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapmakta olan Sercan ŞİPKA, Silivri’de ” Futbolla Ayrımcılığı Yeneceğiz ” isimli projesiyle bir farkındalık yarattı.

Dünya’da Uluslararası Irkçılığa ve her türlü ayrımcılığa karşı politikalar üreten Fare Network ile hazırlanan 2 etaplı projeye projeye Silivri’deki Suriyeli savaş mağduru göçmen çocuklar 3 gün boyunca dahil edildi. 3 günlük bu etapta temel futbol eğitimi ile başlanıp, mini bir futbol turnuvası düzenlenerek son gün ise sosyal sorumluluk ödevi altında Silivri kumsalda ki çöp toplama farkındalığıyla etap tamamlandı.

İkinci etapta ise Selimpaşa’da yaşayan Doğu Türkistanlı çocuklar projeye dahil edildi. Yine 3 günlük bu etapta temel futbol eğitimi ile başlanıp, mini bir futbol turnuvası düzenlenerek son gün ise sosyal sorumluluk ödevi adı altında turnuva yapılan sahanın hemen yanına ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Türk ve Doğu Türkistan karması ile bir dostluk maçı yapılarak proje tamamlandı. Sercan ŞİPKA, bu proje ile alakalı şu an Silivri Alışveriş Merkezi’nde projenin sergisini gerçekleştirmekte Silivrililerle buluşmaktadır.

Sergi, 16 Kasım – 3 Aralık arası devam etmektedir. Tüm Silivri halkını ve gençlerimizi bu sergiye gitmelerini öneriyoruz.

Silivri TV – silivri.tv.tr
facebook.com/silivritvtr – instagram.com/silivritvtr – twitter.com/silivritvtr

Fare Network – http://farenet.org

https://www.facebook.com/farenetwork/