Silivri’de Gençlik Platformu Kuruluyor – Silivri Gençlik Platformu

0
1724

Silivri’de bir gençlik platformu kuruluyor..

Silivri’deki gençleri aynı çatı altına toplayarak gençleri, Silivri’nin kültürel, sanatsal, toplumsal, inovatif ve bir çok değerleri altında birleştirmeyi amaçlayan Silivri Genlik Platformu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda oluşumunu duyuruyor.

Sosyal Medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, platformlarını duyurarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel bir paylaşımda bulundular;

Silivri Gençlik Platformu olarak, platformumuzun kuruluşunu ve duyurusunu bu anlamlı ve özel günde duyurmak istedik. Silivri Gençlik Platformu olarak bu değerli ve özel günde; Başta Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları olmak üzere Tüm Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygı ve özlemle anıyor, Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin 95. Yılını onur ve gururla kutluyoruz. – Silivri Genlik Platformu

Şu an yapım aşamasında olan web sayfalarından da gerekli bilgileri paylaşacak olan Silivri Genlik Platformu, amaç ve hedeflerini şu şekilde anlatıyor,

SİLİVRİ GENÇLİK PLATFORMU AMACIMIZ VE HEDEFLERİMİZ ; Silivri’nin Gençlerini; Paylaşım, Kültür-Sanat, Gezi, Halk Bilimi, Spor, Bilim, İnovasyon, Girişimcilik, Toplumsal Kalkınma, Eğitim, Şehrin Tarihi… gibi ortak değerlerde buluşturarak, ilçe yönetimine katkı sağlamalarına yardımcı olmak hedefindeyiz…

– 18-45 yaş arası Silivri’nin neresinde olursan ol GEL BİZLERLE OL.

– Özgür ve özgün fikirlerin üretileceği bu gençlik platformundan çıkacak üretimler, gerekli kurum, kuruluş ya da destekçiler yardımıyla ile hayata geçirilmek üzere mücadele yürütülecektir.

– Kentin farklı yerlerinden ve çeşitli kesimlerden gelen gençler arasında ortaklık, dayanışma ve işbirliği ortamları oluşturmak ve yerel düzeyde ayrı ayrı çalışmakta olan gençlik kuruluşları arasında işbirliklerini güçlendirmek, herkes için olumlu bir etki sağlayacaktır.

– Gençlerin insan hakları, sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir çevre, sürdürülebilir sanat projeleri konusunda duyarlılıklarını arttırmak gerekmektedir.

– Sesini Duyan Ürettiklerini Bilen Yok Muydu? Artık Var!…

– Sen Gençsin Anlamazsın Mı Diyorlar? Gelin Birlikte Anlatalım!…

– Silivri’nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak, vizyoner genç girişimcileri ortaya çıkarmak ve fikir/üretimlerineuygulama zemini yaratma mücadelesi vermek ilkemiz olacaktır.

– Gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde yenilikçiliği teşvik etmek ve her alanda girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunmak ortak bakış açımız olacaktır.

– Silivri’nin bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin kullanıp, bilgi toplumu yaratıp ilerleyebilmesi için gençlik bakış açısını yansıtmaya ihtiyaç vardır.

– Amaçlarımızdan biri lise ve üniversiteçağındakigençlerde sivil inisiyatife olan merakı arttırmak ve onları sosyal sorumluluk projelerine çekmektir.

– Söyleşi, sempozyum, seminer, gezi, konser, tiyatro, kitap, şiir okuma günleri gibi çeşitli etkinlikler vasıtasıyla iş, sanat, spor, siyaset, akademi ve sivil toplum alanlarından önde gelen insanlar ile buluşmalar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

– Hazırlanan projeler ve paylaşımlaruzman arkadaşlarımıztarafından detaylı bir biçimde incelenip, gerçekleştirilebilirlik çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlara sunulacaktır.

Bizler de Silivri TV olarak bu güzel ve değerli oluşumu destekliyor, başarılarının ve çalışma hayatlarının uzun soluklu olmasını diliyoruz.

Silivri TV – silivri.tv.tr
facebook.com/silivritvtr – instagram.com/silivritvtr – twitter.com/silivritvtr