Ve Selami Değirmenci Aday Adayı

0
1855

Silivri’de 15 Yıl Belediye Başkanlığı yaparak halkın sevgisini kazanan Selami Değirmenci, resmi aday adaylığı başvurusunu ilçe binasından sokaklara kadar taşan bir katılımla gerçekleştirdi.

“İşte Değirmenci’nin Konuşmasından Satır Başları…”

“Bir kez daha karşınızdayız. Ne oluyor? Yetmedi mi? Niye aday oluyorsun? diye soranlarınız olabilir. Çokta doğaldır, çokta saygı duyuyorum bu tür sorulara…

Ama bazı meslekler vardır ki, bazı görevler vardır ki, onu özel insanlar yapar. Yani ben resim yapması bilmem, şiir yazmasını bilmem. Ama ben iyi belediyecilik yaparım. Bu işler sözle olmaz. Bunun bir ispatı gerekir. Nasıl yapıldığının ispatı da geçmişte çok kıt kanaat imkanlarla Silivri’ye yaptığımız hizmetlerdir arkadaşlar.
Ben neden aday oluyorum.
*İnsana saygıyı esas alan, tüm kesimleri kucaklayan bir belediyecilik için aday oluyorum. *Başkanlık makamını halkın en rahat ulaşabileceği bir kapı haline getirmek için aday oluyorum.
*Yaratılan kent rantlarını kent halkı adına kullanmak için aday oluyorum.
*Sorun üreten değil, sorunları çözen bir belediyecilik için aday oluyorum.
*Halkın kent yönetimine katılımını sağlamak için aday oluyorum.

Değerli arkadaşlar gelecekteki vaatlerin en önemli kanıtı geçmişte yaptıklarımızdır. İleriye yönelik sözler söylemek, büyük vaatler vermek çok kolay bir olaydır. Ama zaman geçip de geriye döndüğünüz de eğer onları gerçekleştirememişseniz o zaman problem olmaya başlar. Hem kendiniz için problem olmaya başlar, hem partiniz için problem olmaya başlar.

Ben ekibim ile birlikte yine yaparım. Muhalefetteymişiz, iktidardaymışız hiç umurumda değil. Eğer azminiz varsa, kararlılığınız varsa, vizyonunuz varsa, kendinize güveniyorsanız yaparsınız. Hiçbir şeyin arkasına saklanmaya gerek yok. Bütün sorunlar çözülür. Ama bütün sorunları çözmenin temelinde kent halkıyla birlikte hareket ederseniz ancak sorunları çözersiniz. Kararları birlikte alırsanız, birlikte karar verirseniz, kaynakların ne zaman nereye harcanacağına birlikte karar verirseniz ve yaratılan kent rantlarını kentin imkanı için kullanırsanız inanın yapılamayacak hiçbir şey yok.

Değirmenci, Başkanlığı Döneminde Yaptığı Hizmetleri Kısaca Sıraladı;

-Silivri’ye kreş, ortaokul ve liseler kazandırdık.
-Silivri su şebekesi 2500 nüfusa göre yapılmıştı, 350 Bin nüfusa göre yaptık.
-Silivri kanalizasyonu %30-35 civarıydı, %100’e yükselttik.
-Silivri’nin 2 deniz deşarjını 5’e çıkarttık.
-Silivri Mezarlığını düzenleyip büyüterek, geliştirdik.
– 25.000 Nüfuslu Silivri’de toplu konut projesiyle, 2500 dar gelirli vatandaşı konut sahibi yaptık.
-1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ile beraber yat limanı projesi hazırladık.
-Silivri’yi betonlaşmaktan kurtardık, mahalle parkları yaptık, şehrimize yeşil alanlar kazandırdık.
-Türkiye’de halk ekmek uygulamasını başlatan 3. İlçe olduk, kalite ve rekabeti arttırdık.
-Silivri’ye sağlık ocağı ve 8 araçlık ambulans merkezi kazandırdık.
-Türkiye’de 9. Olarak düzenli depolama alanı yaptık, Silivri’yi çöplerden kurtardık.
-Sokak hayvanlarının bakımı ve kısırlaştırılması konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne öncülük ettik.
-Silivri’nin imar pafta ve haritalarını dijital hale getirdik.
-Depreme karşı önlemler aldık, Silivri’nin zemin etütleri ve mikro bölgeleme çalışmalarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden önce tamamladık.
-Kent Bilgi Sistemine geçerek halka teknoloji ile belediyecilik hizmetlerine ulaşım imkanı sağladık, bu hizmetimizle Türkiye Bilişim Derneği ve TÜSİAD tarafından Türkiye 3.’sü seçildik.
-Yerel Gündem 21’i kurarak kent meclisi oluşturduk ve kenti kentliler ile beraber yönettik.
-Tüm Silivri’de engelli vatandaşlarımızın tespitini yapıp, eğitim faaliyetlerinde katılmalarına olanak sağladık.
-1990 yılında kentimize kültür evi kurduk ve çeşitli branşlarda sanat eğitimi hizmeti verdik.
-Silivri’nin ilk radyosu ve ilk özel televizyonunu kurduk.

GENÇLER !…
Gençler bir kere bizim temel bir prensibimiz olacak.  Bizim arzu ettiğimiz belediyecilikte, belediye meclisinde genç kadrolarla, çoğunluğu gençlerden olan bir kadroyla devam etmek istiyoruz. E bu gene laf mı diyeceksiniz? Hayır, laf değil. 99’da aday olduğumda Özcan beyin yanında olan o gençlere bakın, onlar hepsi benim yanımdaydı. 2014’e bakın,  yine ön seçimle gelen arkadaşlarımız yine bizim kadrodaydı. Yani bu laf olsun diye söylenmiş bir düşünce ve ifade değil. Belediyede ki uygulamalarımda da bunları yaptım, hem gençlere fırsat verdik, gençlerin gelişmesini sağladık. Bugün birçoğu çok önemli görevlerde.  Düşüncelerimiz yine aynı doğrultuda.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK…
Şeffaf belediyecilik dedik, halk tarafından mutlak suretle denetlenebilen belediyecilik dedik, halka her zaman hesap verebilen bir belediyecilik dedik. Göstermelik mahalle meclisleri değil, gerçek anlamda işlevsel mahalle meclislerinden yanayız. Mahalle meclislerinin kimlerden oluşacağına belediye meclisi, ya da belediye başkanı karar vermemeli.  Bu işlerin bir standardı olmalı ve o standarda göre kimler uyuyorsa, hangi siyasi parti görüşüne mensupsa o insanların oraya gelmesi gerekiyor. Bazen öyle bir durum olabilir ki, sizin partinizden hiç kimse denk gelmeyebilir oraya. Olabilir.  Bu bir kent meclisi, kent demokrasisinin geliştirilmesi açısından çok önemli bir karar.  Yine mahallelerle ilgili yapılacak yatırımlara karar verilirken ilçenin genelindeki kararlar, mahalle meclisinde ki kararlar ve ondan sonra üstüne alınacak belediye meclis karalarıyla kent bütçesi oluşturulur, harcamalar buna göre yapılır, yapılmazsa da o kent meclisi neden yapılmadığını, o paraların nereye harcandığının hesabını çok rahat sorabilir.

OTOPARK MESELESİ!…
Temel sorunlarımız nedir? Bize göre bugün Silivri’nin en önemli sorunu otopark sorunudur arkadaşlar. İlçemiz de otopark sorunu yok deniyor ya. En ateşli sorunumuz otopark sorunu arkadaşlar. Bunu kabul edelim lütfen. İlçe bugün geçilmez haldeyse, trafik yürümüyorsa yeterince otoparkımızın olmamasından kaynaklanıyor. Çok ama çok acil birkaç tane otopark yapılması lazım. Bazı şahıslar yapacakmış, yapsınlar onlara destek verelim.  Ama belediyenin de belirlenen alanlarda derhal ama derhal, birinci öncelikli olarak otopark yapması gerekiyor.  Bu kadar ateşli sorun varken, otoparkı kaldırıp yerine yeşil alan yapılmasını ben şahsen anlayamıyorum değerli arkadaşlar.
Yine kavşak problemlerimiz var. Silivri’nin iki tarafının girişi de çok büyük problem olmaya başladı. Ama batı tarafı çok daha büyük problem halinde. Erseven’in önünden D-100 Karayoluna çıkmaya kalkarsanız nasıl bir eziyetle karşı karşıya kaldığınızı görürsünüz. Bu 1 yıl,2 yıl gibi geçici çözümlere gidilebilir ama bu kadar uzun bir süre bu insanlara işkence yapmanın doğru olmadığına inanıyorum. Çok acil batı tarafından başlanarak, ondan sora doğu tarafında kavşaklar yapılmalı. Tabi bunlar ilçe belediyesinin yapacağı işler değil. Onu bende biliyorum. Ama ilçe belediyesi de işleri takip edecek. Büyükşehir yapacak, Devlet yapacak, kim yapacaksa yapacak ama,  belediye olarak bunların yapılmasını mutlak suretle takip etmemiz lazım. Yine Alipaşa kavşağının mutlak suretle günümüze uydurulması lazım. E bir bakın gişelerden Silivri’ye tek şeritle giriyorsunuz. Hangi şehre girerken tek şeritle giriyorsunuz. Doğru düzgün bir bulvarı yapamayacak bir güçte miyiz biz. Yani 4 kilometre, 5 kilometre yolu yapamayacak güçte miyiz biz. Böyle bir görüntü Silivri’ye yakışıyor mu? en önce bunun çözülmesi lazım.

İSTİHDAM VE GENÇLERE İŞ!…
Bunun ötesinde geçmişte hep söylüyordum, Silivri’nin en önemli sorunlarından bir tanesi de istihdam sorunu. Gençlerimiz iş arıyor. Alipaşa deresinin etrafında bulunan alanda çevre kirliliği yaratmayan bir sanayi oluşturabilmek için tam 8 yıl mücadele verdim. Maalesef o dönemde ki muhalefet partisinde bulunan bazı arkadaşlarımızın dava açma sonucunda ancak 2003’ün Eylül ayında mahkemeler bitti, onaylanır hale geldi. bakanlığa da sunduğumuz da yerel seçimlere çok az kalmıştı ve Bayındırlık Bakanı da onayı yerel seçimlere kadar bekletti. Yerel seçimler biterken de hemen onaylandı ve Sayın Hüseyin Turan döneminde de 18. Madde uygulaması başlatılarak sanayiler kurulmaya başlandı. Sonra ne oldu? Sonra bir baktık oralarda şimdi konut yükseliyor. Kabul edilemez arkadaşlar. Silivri’nin o kadar çok konut alanı var ki. Buralarda nasıl mücadele verilmesi gerekirse verilecek, ama o sanayi alanında çevre kirliliği yaratmayacak, burada istihdam yaratacak sanayi tesislerinin kurulabilmesi için her türlü mücadele verilecek. Bizim iş yerlerine ihtiyacımız var, bizim konut alanlarına ihtiyacımız yok. Burasını başka şehirlerin oteli pozisyonuna düşürmeye gerek yok, yaşayan insanlar işini de, aşını da burada kazansın, burada yaşasın.

ÇİFTÇİLİK SORUNU!…
Bölgemiz tarım bölgesi, bölgemizin en önemli sorunlarından biri çiftçilik, çiftçilik her geçen gün ölüyor, tükendi artık, son nokta, son nefesini çekiyor. Bunun için üretim amaçlı, kooperatifçiliğin mutlak suretle geliştirilmesi, belediyenin kontrolünde yürütülmesi, ancak bu şekilde ürün maliyetlerinin düşürülmesi sağlanabilir. Ama sadece ürün çıkarmanın yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Belediyenin kontrolünde satış kooperatifleri de kurarak İstanbul gibi 18 milyonluk bir kentte, birçok belediyesi bizde olan yerlerde çiftçilerimizin ürettiği ürünleri, o belediyelerin kuracağı pazarlarda satarsak halkın üretimini, iki misli değerlendirmiş oluruz.

SANAT, SPOR VE SPORCULAR!…
Kültür merkezi; Bildiğiniz gibi yukarı da arazisini de tahsis almıştık, hafriyatını dahi yapmıştık. Ama o gün bu gündür kaldı. Üzerinden 15 yıl geçti ortada yok. Yat limanı projemiz yine 91 yılında hazırlanmıştı. Bu güne kadar gelişmedi. Bu söylediklerim göreve gelirsek bizim ilk takip edeceğimiz işler olacak.  Spor konusunda, tamam futbola mutlaka destek verilmeli. Ama futbolun dışında da deniz kenarında yaşadığımız bir ilçede yüzme, yelken ve sörf gibi sporların yapılabileceği, onun dışında okçuluk,atıcılık kursu var. Karate var, judo var. Silivri’ye birilerinin kişisel gayretleriyle o kadar çok madalya kazandırıyor ki çocuklar, ama destek bulamıyorlar kamu kurumlarından. Onlara mutlak suretle destek vermemiz gerekir. Eğer ilçemizde böyle yetenekli çocuklar varsa bilelim ki onlara verilecek destek, tanınacak fırsatlarla onları çok daha büyük başarılara taşıyacaktır.

ÖN SEÇİMDE PARTİLİLERİN DESTEĞİNİ ALACAĞIM!…
31 Mart’ta seçim var. Adaylıklar ne zaman belli olacak bilmiyorum. Bizim talebimiz, biz size güveniyoruz, bir partililerimize güveniyoruz değerli arkadaşlar. Son 8 yılda da bu partiye bir tane de üye yazmadık. Hani diyebilirsiniz yazmışsındır üyeyi, şimdi ön seçim istiyorsun. Hayır biz yazmadık. Kim yazarsa yazsın, daha ne kadar da yazarsa yazsın, sonuçta Silivri’den yazacak. Ben Silivri’de yaşayan hemşehrilerimin sağ duyusuna güveniyorum. Partililerimin sağduyusuna güveniyorum. Ön seçimden çıkacak sonuç ne olursa olsun o sonuç benim kabulüm. Ama ben biliyorum ki o seçimde ben bu halkın desteğini alacağım. Eğer partim de beni bura da aday gösterirse ben inanıyorum ki bugün yüzde 30’da olan oy oranımızı yüzde 50’lerin üzerine taşıyacağım.  Bunu niye söylüyorum. Ben Silivri halkına güveniyorum. Burada 15 yıl belediye başkanlığı yaptım ve hiçbir siyasi ayrımı yapmadan burada bana insanlar oy verdi. Yine vereceklerine inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bizde Silivri Tv olarak,
Selami Değirmenci’ye aday adaylığı yolculuğunda başarılar dileriz…