Köşe Yazısı | Dünya Barışına Giden Yol, Turizm.. Ö.Faruk ATAY Yazdı

0
3083

GÖKTEN TURİST YAĞDI!..

Sadece Havadan 6 Milyon!..

Temmuz 2018 tarihi itibari ile sadece Antalya’ya gelen turist sayısı 6 milyona ulaştı. Genel çerçeveden bakacak olursak; Türkiye’nin turizm geliri, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,1 artarak 7 milyar 44 milyon 591 bin dolar oldu…. 2018´in ilk 6 ayında Türkiye´ye giriş yapan turist sayısı yüzde 29 artarak 18 milyon 917 bin 33’e ulaştı. Böylelikle ilk 6 ayda turizm geliri yüzde 30 artış göstererek, 11,46 milyar dolara ulaştı.

Bu ne demek? Uluslararası ülkelerin siyasi savaşına rağmen, dünya barışına giden en kısa yol Turizmden geçmektedir. Seksenlerde turizmde adından söz edilmeyen Türkiye, bugün Dünya turizminde en çok turist çeken ilk altı ülkeden birisidir. Seyahat edebilmek için zengin olmak gerekmiyor! Öncelikle asıl gereken şeyin tutku ve cesaret olduğunu aklınızda bulundurun. Seyahat etmeye tutku ile bağlı herkes, ekonomik bir şekilde seyahat etmeyi öğrenebilir. Nitekim çevrenizde göreceğiniz gibi çok düşük bütçe ve az paraya çokça gezenler var. Para konusuna çok takılmayın ya da tamamen kafaya takıp, nasıl ucuza gezerimin yollarını bizi takip ederek keşfedin. Hem yazacağız hem de püf noktalarını zaman zaman anlatacağız.

Vizesiz Balkan Ülkeleri

Şirketimiz; Erato International Turizm ve Yatırım Danışmanlığı piyasadaki döviz kurlarının artışlarını göz önünde bulundurarak müşterilerine TL üzerinden uygun fiyata daha çok yurtdışı gezme imkânı sundu. Örneğin yanı başımızda bulunan Makedonya ve komşu ülkelerine uçak ile vizesiz seyahat hizmeti verdik. Vizesiz Balkan ülkeleri arasında Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan yer alıyor. Hepimiz uzun süreli Schengen vizesi sahibi olmak istesek de, vizesiz seyahat edebileceğimiz pek çok destinasyon olduğunu unutuyoruz. Neredeyse “komşu” diyebileceğimiz Balkan ülkeleri, her ziyaretçisinin anlata anlata bitiremediği güzelliklere sahip.

Bosna-Hersek, Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ ve Makedonya özgün kültürleri, doğal güzellikleri ve estetik mimarileriyle başucumuzda duruyor. Sırbistan’ın zarif başkenti Belgrad’dan, yaralarını sarmış gururlu ve güzel Saraybosna’ya, Karadağ’ın dünyada en göz alıcı 10 yerden birisi olarak seçilen Sveti Stefan’ı, Makedonya’nın, Manastır, Ohri ve Üsküp’ü derken Balkanlar gezip görülecek birçok güzelliğe sahip. Türk vatandaşları Makedonya’yı 90 güne kadar vizesiz ziyaret edebiliyor.

Ömer Faruk ATAY