Silivri Köprü Restorasyonu Hakkında Kamuoyu Bilgilendirme

0
2633

Silivri’de restorasyonu 7-8 yıldır! süren köprü hakkında süreci ve çalışmaları takip eden Silivri Tarihine Sahip Çık Platformu süreç hakkında yeni gelişmeleri Silivri halkıyla paylaştı.

” Silivri Tarihine Sahip Çık Platformu olarak takibini, yazışmalarını ve kamuoyu bilgilendirmelerini yaptığımız 32 gözlü Silivri Köprüsü olarak bilinen, Mimar Sinan tarafından yapılan ve Kanuni’ye ithaf edilen Sultan Süleyman Köprüsü’nün akıbeti hakkında yeni gelişmeleri platform olarak aldık.

Köprünün projelendirme ve uygulamasını sürdüren Mina Restorasyon firmasından alınan bilgilere göre; proje çizimindeki eksikliklerden dolayı projenin rölöve ve restitüsyon projelerinin çizildiği, kurula sunulduğu ve kuruldan geçtiği tarafımıza söylendi. Şu anda restorasyon projesinin çizildiği ve yakında kurula sunulacağı ek olarak alınan bilgidir.

  • Uygulama başlangıç süresi ise restorasyon projesinin sunulmasından itibaren araya kış şartlarının da girmesinden dolayı Mart 2019’u bulacağı tarafımıza belirtildi.

Daha önceki görüşmelerimizde bize uygulama başlangıcının Temmuz 2018 olarak bildirilmesinden dolayı son aldığımız bilgi, geçtiğimiz yaklaşık 7-8 yıl ve yaz döneminde hiç bir işlem yapılmaması artık bizi tatmin etmemektedir.

Bu konuyu üst kurumlara taşıyacağımızı, daha sıkı takip edeceğimizi, platform ve ortak çalışma yürüttüğümüz diğer dernek ve platformlarla birlikte kamuoyuna belirtmek isteriz.

Ayrıca bölgemizde, hiç kimse bir şey yapmıyor, kimse bilgi vermiyor, kimse takip etmiyor, diyen kuruluş ve vatandaşlara gönüllü olarak takip ettiğimizi belirtiyor, kendilerini de bu sürece müdahil olmaları için platformumuza ve ilk önce yaşadığımız ilçedeki tarihi kültürel miraslara sahip çıkmaya davet ediyoruz. ”

Silivri Tarihine Sahip Çık Platformu / Epivates Bigados Derneği / Silivri Kültür Sanat Platformu