Çanakkale Troya Müzesi Açıldı

0
2367

Çanakkale’de 2018 yılı #TroyaYılı olarak seçilmesinin ardından Troya Müzesi’de artık açıldı.

5 Bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik kentinde yapımı tamamlanan müze, Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine alınmasının 20. yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troya Yılı’nda sergiye açıldı. Her yıl 500 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Troya Antik Kenti’ndeki müze açılışı için Arkeoloji Müzesi’nde bulunan eserler buraya nakledildi.

Müze, ziyaretçilerini şair Homeros’un Troya Savaşı’nı anlattığı İlyada Destanı’nın 6 dilde hazırlanan beyitleri ile karşılanacak. Bu beyitler taş oyma sanatı kullanılarak değişik konseptlerde sergilenecek.

Teknik detay vermek gerekirse eğer Troya Müzesi, 90 bin metrekarelik bir alanan yayılmıştır. Bunun 35bin’i metrekaresinde yeşil alan ve açık teşhir alanı bulunmaktadır. 12bin 750 metrekaresi ise kapalı mekandır. Burada teşhir salonları, depolar, ofisler yer almaktadır. Teşhire ayrılan alan tamamen 3bin 300 metrekaredir.

Tarihi Kültürel Miraslarımıza sahip çıkmalı bunları korumalı ve genç nesillere aktarmalıyız. Bunun için Silivri TV olarak Troya Yılı’nda Troya Müzesini ziyaret etmenizi öneriyoruz..

Silivri TV – silivri.tv.tr
facebook.com/silivritvtr – instagram.com/silivritvtr – twitter.com/silivritvtr

https://twitter.com/TroyaYili2018/