SİHAYDER, HAYKURDER ve Silivri Belediyesi Arasında Örnek İşbirliği

0
1992

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde Silivri Hayvan Haklarını Koruma Derneği (SİHAYDER) ve Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) ile Silivri Belediyesi arasında üçlü protokol imzalandı. Protokol, üç kuruluşun avukatları ve yöneticilerinin katılımıyla hazırlandı. Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde her iki derneğin yönetimleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanları ile kahvaltıda buluşan Işıklar, protokolün detaylarını görüştü. Bunun yanı sıra Yerli Mama üretimi de gündemdeydi.

Işıklar, “Bizim bir projemiz var onu hayata geçirmek için buradayız. Türkiye’de ilk kez olduğunu düşündüğümüz bir protokolle bunu kalıcı hale getireceğiz. Birçok dernek ve belediye hayvan hakları ile alakalı çalışmalar yapıyor. Bazı çelişkiler yaşandığı ve yasal boşluklar ile karşılaşıldığını da görüyoruz. İçimizi yaralayan görüntülerle karşı karşıya geliyoruz. Bunların hepsinde ortak bir acı var. Buna çözüm bulmaya çalışıyoruz. Hayvana değer vermeyen bir toplum, kendi iç huzursuzluğunu dışa vuruyor demektir. Toplumsal barış, toplumsal kültür ve refahın bir yansımasıdır. Biz hayvanlarla beraber yaşamanın kültürünü oluşturmak zorundayız”

SİHAYDER’i ve Silivri Belediyesi’ni bu güzel işbirliğinden dolayı Silivri TV olarak tebrik ediyor, projenin devamlılığını diliyoruz.

Silivri TV