ICAF – Istanbul Comics and Art Festival 7-8-9 Eylül’de BAŞLIYOR!

0
2034

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ICAF ( Istanbul Comics and Art Festival ) 7-8-9 Eylül’de Club Quartier / Moda’da başlıyor.

İstanbul Comics and Art Festival, kamusal alan yerleştirmeleri, çizgi roman ve illüstrasyon stand ve sergileri, atölye programları, seminerler ve sanatçı konuşmalarını içeren, şehir, çizgi dünyası ve farklı sanat disiplinleri üzerinden yaratıcı deneyim alanları sunan bir açık hava festivalidir.

3.senesi gerçekleşecek İstanbul Comics and Art Festival, bu yıl çizgi dışına çıkıyor ve bünyesine üç boyutlu alan yerleştirmelerini de alarak büyümeye devam ediyor. Başladığı ilk yıldan bu yana çizgi dünyası ve sokak kültürüyle iç içe olan festival, sokağa iniyor ve yalnızca festival katılımcılarına değil, 7 – 8 – 9 Eylül’de Club Quartier’de kentin gündelik yaşamına dahil olarak her kesimden insana ulaşmayı hedefliyor.

• KAMUSAL ALAN ENSTALASYONLARI
• KARİKATÜR, GRAFFITI VE İLLÜSTRASYON SERGİLERİ
• CANLI GRAFFITI ÇALIŞMALARI
• ÇİZGİ ROMAN DÜKKANLARI, YAYIN EVLERİ VE SAHAFLAR
• FANZİN VE BAĞIMSIZ YAYINLAR
• ATÖLYE ÇALIŞMALARI VE SEMİNERLER
• BELGESEL, FİLM VE ANİMASYON GÖSTERİMLERİ
• MÜZİK VE SAHNE PERFORMANSLARI

Aynı Zamanda ICAF etkinlikte gönüllü olarak görev almak isteyen arkadaşları bekliyor.

Ekip olarak heyecanımıza ortak olacak, ekip çalışmasının gücüne inanan ve İstanbul Comics and Art Festival’da gönüllü olarak bizimle çalışmak isteyenler özgeçmişlerini www.dreamsalesmachine.com adresinden ‘Your Dream’ – ‘Var Mısın’ kısmına gönderebilir.

ICAF’ta bu yıl graffiti alanı kadınlara emanet! 4 kadın graffiti sanatçısı Fulya Hocaoğlu, Gamze Yalçın, Sinem Yıldırım ve Shamsia Hassani çalışmalarıyla 7-8-9 Eylül’de İstanbul Comics & Art Festival 2018’de!

Shamsia Hassani, bu yıl İstanbul Comics & Art Festival’da! 
Afganistan’ın ilk kadın sokak sanatçısı ve Kabul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi İran asıllı Hassani sanat üretimiyle Afgan kadınına yeni bir tavır belirledi. Bu tavır gücün, hayattaki amaçlarını başarabilmenin ve tutkunun tavrı oldu. Portrelerinde kullandığı kadın karakterler, gururlu, ses çıkaran ve pozitif anlamda insanların hayatlarını yönlendiren kişiler oldu. Afganistan’daki savaş sonrası ve son on yıllık dönem boyunca Shamsia’nın sanat çalışmaları ülkedeki tüm kadınlar adına dev bir dalgaya dönüştü. Shamsia’nın sokak sanatı binlerce kadına ilham verdi ve diğer Afgan sanatçılara umut oldu. Shamsia’nın hikayesi ve kadınları Eylül’de ICAF’ta!

Etkinlik Sayfası – https://www.facebook.com/events/439368053230981/

Biletler İçin – https://www.dsmbilet.com/istanbul-comics-art-festival-bilet/

Silivri TV – silivri.tv.tr
facebook.com/silivritvtr – instagram.com/silivritvtr – twitter.com/silivritvtr