Silivri’ye Erasmus+ Desteği

0
1557

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden aktarılan habere göre :

Erasmus+Hibe Desteği Almaya Hak Kazanan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri İspanya’da Mesleki Eğitim Alacaklar

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus+ Hibe Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında 2018 yılı teklif çağrısı döneminde proje tekliflerine sunulan 2143 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyarak içerik değerlendirmesine alınmış ve “Adaya Yolculuk” isimli proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bilindiği üzere 2017 yılı teklif çağrısında da «Sağlıklı Unlu Mamüller Üretimi ve Çeşitliliği» adı altında hibe desteği kazanmış ve 12 öğrenci 2 öğretmen Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentinde 21 gün mesleki eğitim almışlardır. Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, önümüzdeki yıllarda da uluslararası projeler hazırlayarak “Mesleki Eğitim Akreditasyon Belgesi” almayı hedeflemektedir.

“Adaya Yolculuk” isimli proje 52.520 € hibe desteğine sahip olup, İspanya-Kanarya Adaları-Tenerife kentindeki ev sahibi proje ortağı EUTUR(Escuela de Empresas Turísticas de Tenerife, S.L.) ile gerçekleşecektir. Yiyecek içecek hizmetleri alanı ve konaklama ve seyahat hizmetleri alanı 8’er öğrenci, 2’şer refakatçi öğretmen eşliğinde, (toplam 16 öğrenci 4 öğretmen) iki akış şeklinde 21 günlük mesleki eğitim alacaklardır. Emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilerimizi kutluyor, öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Kaynak : Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Silivri TV ailesi olarak bu başarıda pay sahibi olan herkesi tebrik ederiz…