Trakya Halkından Termik Santrale İzin YOK ! TRAKYA TERMİK İSTEMİYOR !

0
2153

Yüzde 84’ü tarım, yüzde 16’sı orman arazisinden oluşan bölgeye kurulmak istenen termik santral için gelen yetkililer, köylülerin tepkisi üzerine ÇED toplantısını yapamadan döndü.

Kırklareli’nde birinci sınıf tarım arazisi olarak nitelenen topraklara kurulmak istenen termik santralle ilgili ÇED toplantısını yaptırmayan Trakya halkı, yetkilileri geldikleri gibi geri gönderdi.

Kırklareli Ovası’nın yakınlarında Deba Madencilik’in yapmak istediği ‘Eren-1 Entegre Termik Santrali’ projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Halkın Katılımı Toplantısı İnece Beldesi’nde yapılmak istendi. İnece Çok Amaçlı Kültür Merkezi’nde yapılmak istenen toplantı için yöre halkı sabah erken saatlerde binanın önünde toplandı.

Genci yaşlısı, kadını, erkeği, çocuğu ellerindeki pankartlarla “termik santrale hayır” sloganlarıyla Trakya’da kurulmak istenen termik santrali protesto ettiler.

Daha önceleri Çerkezköy, Kapaklı, İğneada, Kuzey Ormanları gibi Trakya’nın ciğerleri olan bölgelere yapılmak istenen santralleri, kendi geleceğini baltalamak istemeyen ve gelecekleri, mahsulleri için mücadele veren emekçiler defalarca protesto edip geri çevirdiler. Bu bağlamda Termik Santrallerin yapılması aşamasında ilk adım olan ÇED BİLGİLENDİRME TOPLANTISI MUTLAKA KATILINMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ NOKTALARDAN BİRİDİR. Halkın ve köylü emekçinin bu toplantılara katılması ve toprağını koruması gerekmektedir.

#TrakyaTermikİstemiyor #BizNefesAlmakİstiyoruz

Foto – sendika.org

Trakyalılar kömürlü termik santral istemiyor. Onları bu mücadelede yalnız bırakma, kampanyaya katıl – https://act.greenpeace.org/page/28128/action/1?ea.tracking.id=facebook&utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=CAM_Trakya_FBpost_180804

SİLİVRİ TV – instagram.com/silivritvtr

https://www.facebook.com/silivritvtr