Silivri 57. Yoğurt Festivali ve Yaşananlar

0
2005
KORTEJ’DEN…
Silivri Belediyesi’nin ‘Yoğurda Renk Kat’ sloganıyla 57’ncisi düzenlediği Yoğurt Festivali, geleneksel renkli kortej yürüyüşüyle başladı.

Silivri yoğurdunu tanıtma, ilçede ekonomik ve sosyal canlılık oluşturma amacıyla düzenlenen Silivri Belediyesi Yoğurt Festivali’nin 57’ncisi, renkli bir kortejle başladı. Gencer Savaş ve Orkestrası, dans gruplarının kostüm ve şarkılarıyla renkli görüntülere sahne olan kortej, belediye binası önünden Atatürk Meydanı’na kadar devam etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen korteje; İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, belediye personeli ve ilçe halkı katıldı. Korteje katılan klasik otomobiller de renkli görüntüler oluşturdu. Yürüyüşün ardından Atatürk Meydanı’nda toplanan kalabalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ellerinde taşıdıkları balonları İzmir Marşı eşliğinde gökyüzüne bıraktı.

SAHNE’de 1. GÜN

Başkan Işıklar festival açılış konuşmasında; “İstanbul’un yanı başında, betona demire dur diyerek, tarım, üretim, turizm, eğitim şiarıyla bu festivalleri yapıyoruz” dedi.

Silivri Belediyesi’nin bu yıl 57.sini gerçekleştirdiği Yoğurt Festivali ilk gün sahne programı dolu dolu geçti. Dans gösterileri, yarışmalar ve konser programları ile devam eden festival programı renkli görüntülere sahne olurken, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden etkinlikleri binlerce Silivrili izledi. Afrika Dans Grubu’nun sahne programıyla başlayan sahne etkinliklerinde Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü’nün dans gösterisi beğeniyle izlendi.

IŞIKLAR: “YOĞURT KOSKOCA MEDENİYETİN BİR PARÇASI”

Açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Işıklar; “Yoğurt yıllardır demlenmiş koskoca bir medeniyetin sadece bir parçası. Yoğurdu hatırlamak demek geçmişten bugüne biriktirdiğimiz kültürü hatırlamamız demek. Yoğurt bizi burada yaşatan, zenginleştiren, ekonomi için oluşturulan değerlerden yalnızca biri. Düzenlediğimiz festivallerimize bakın; Domates Festivali, Karpuz Festivali, Bamya Festivali, Kavun Festivali, Yoğurt Festivali.. Bu festivallerin hepsi üretim, hepsi tarım! Bizler İstanbul’un hemen yanı başında, betona demire dur diyerek, ben bu şehri koruyacağım diyerek tarım, üretim, turizm, eğitim şiarıyla bu festivalleri yapıyoruz. Bunların tamamında sizlerin katkısı var, sizlerin inancı var, güzel yaşamak, özgür yaşamak, kendi yaşadığı kentinde rahatça nefes almak isteğiniz var. Bunların hepsini sizlerle birlikte, sizin desteğinizle yapıyoruz.”

“NİCE FESTİVALLERDE GÖNÜL BİRLİĞİ İLE BULUŞMAK ÜZERE”

Sadece bir görüşe tabi olmadan, “Ben diğerinin ötekisi değil, tamamlayıcısıyım” diyerek, ele ele yaşayan, 24 saat Silivri’nin her noktasında güvenle ve korkmadan yürüyüp gezebilecek huzuru koruyan, ayrılıkları bir kenara koyarak, 1923 ruhunu bugün bu kentin sokaklarına taşıyan sizlerle gurur duyuyorum. Zor günlerden, üzücü günlerden geçebiliriz. Lakin bunların hepsini birlikte aşacağız, bu zorluklar, bu kötü günler, bu üzücü haberler bizden uzak olacak.

Moral bozmak yok, enseyi karartmak yok!  Ulu önderimiz Atatürk’ün kurmuş olduğu bu cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacak, bu güzelim memleketi ilelebet koruyacağız. Nice festivallerde gönül birliği içerisinde buluşmak üzere..” dedi.

YOĞURT YEME YARIŞMASINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Silivri Yoğurt Festivali’nin geleneksel Yoğurt Yeme Yarışması bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Tepsi yoğurdun içinde saklanan altını bulmak için yapılan yarışma çekişmeli geçerken, elleri bağlı şekilde kaşık kullanmadan tepsiye yerleştirilen altını bulan genç büyük sevinç yaşadı.

MERVE ÖZBEY VE MANGA’DAN COŞKULU KONSER

Gecenin finalinde sahne alan Merve Özbey ve Manga Silivrilileri coşturdu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar konseri izleyen kalabalık gönüllerince eğlendi. Festivale katılan tüm konuklara gün boyunca yoğurt ikram edildi.

SAHNE’de 2. GÜN

57. Silivri Yoğurt Festivali kapsamında ikinci gün sahne programları göz doldurdu. Finalde sahne alan Yeni Türkü ve Zakkum, Silivrililere muhteşem bir konser verdi.

Silivri Belediyesi 57. Yoğurt Festivali 2.günü sahne programı Silivri Halk Bilimi Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin halk oyunları gösterisi ile başladı. İlgiyle izlenen dans gösterisinin ardından ilk gece olduğu gibi Yoğurt Yeme Yarışması düzenlendi. Yoğurt dolu tepside altını bulmak için çabalayan yarışmacılar, kısa sürede altını bularak yarışmayı tamamladı.

YENİ TÜRKÜ RÜZGÂRI

Türkiye’nin en uzun soluklu müzik gruplarından Yeni Türkü, en sevilen şarkılarını Silivrililer için söyledi. Hem yepyeni şarkıları hem de klasikleşmiş sevilen repertuarı ile dinleyenlerine keyifli anlar yaşatan Yeni Türkü’ye genç yaşlı her yaştan Silivrili hep bir ağızdan eşlik etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, festivale katılımları için Yeni Türkü grup üyelerine Silivri Yoğurdu ve eski yoğurt satıcılarını simgeleyen Yoğurtçu Heykeli hediye ederek teşekkür etti.

ZAKKUM KONSERİ UZATTI

Rock müziğin sevilen gruplarından Zakkum, Yoğurt Festivalinin ikinci gün finalinde sahne aldı. Gençler sahne önüne gelerek, grubun ‘Ben Ne Yangınlar Gördüm’, ‘Ben Böyle Değildim’, ‘Dile Kolay Kalbe Değil’ şarkılarını hep bir ağızdan koro halinde söyledi. Kalabalığın coşkusundan ayrılmak istemeyen grup üyeleri, konseri uzatarak geç saatlere kadar gençleri coşturdu.

FESTİVAL’İN 3. ve SON GÜNÜ

Silivri Belediyesi 57. Yoğurt Festivali etkinlikleri, muhteşem bir finalle sona erdi. 3 gün boyunca devam eden festival, İlyas Yalçıntaş ve Buray’ın yoğun katılımla gerçekleşen konseriyle son buldu.

57.Silivri Yoğurt Festivali etkinliklerinin final akşamı, büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı. Festivalin üçüncü gecesi Elit Dans Grubu’nun halk oyunları gösteri ile başlayan sahne programı, festival kapsamında gerçekleşen Silivri’nin Sesi Yarışması’nda birinci olan Sultan Alkış’ın sahne performansıyla devam etti. Son gece de sahnede geleneksel Yoğurt Yeme Yarışması gerçekleştirildi.

İLYAS YALÇINTAŞ’DAN MUHTEŞEM KONSER

Festivalin son gecesinde sahne alan İlyas Yalçıntaş seslendirdiği şarkıların yanı sıra sahne performanslarıyla da büyük bir beğeni toplayıp konseri izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Kalabalıktan duyduğu memnuniyeti ifade eden sanatçıya hediyelerini Belediye Meclis Üyesi Saadet Gençoğlu takdim etti.

BURAY KENDİNE HAYRAN BIRAKTI

Festivalin final konserini pop müziğin sevilen ismi Buray yaptı. Sevilen şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendiren Buray, sempatik ve sıcak tavırlarıyla gençlerin gönlünü fethetti. Baştan sona tempo hiç eksilmeyen konserde, Buray muhteşem sahne performansıyla izlemeye gelenlere unutamayacakları bir konser ziyafeti yaşattı.

KAYNAK: Silivri Belediyesi