Getir Yumurtanı Götür Civcivini

0
1848

Getir Yumurtanı Götür Civcivini Projesi ile vatandaşlar civcivlerini Başkan Cem Kara’nın elinden aldı.

“Gelecek Yereldedir” sloganıyla yola çıkan Çatalca Belediyesi, tarım ve hayvancılık faaliyetlerini destekleyen  projelere hız kesmeden devam ediyor. Başkan Cem Kara’nın önem verdiği yerel ve yöresel çalışmalar kapsamında, yerel tavuk üretiminin arttırılması ve geliştirilmesi için çeşitli projeler ile vatandaşlara destek veriliyor.

Yerel tavukçuluğu geliştirmek amacı ile Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün uygulamaya koyduğu “Getir Yumurtanı Götür Civcivini” projesi ile yumurta getiren hak sahiplerine kuluçka makinesinden çıkan civcivler teslim ediliyor.

1000. civciv Başkan Cem Kara’nın elinden

Proje kapsamında ilk yavrular geçtiğimiz günlerde hak sahiplerine teslim edilirken, 1000. civcivin teslimi için düzenlenen programda vatandaşlara civcivlerini Başkan Cem Kara dağıttı. Yumurta getirerek projeye katılım sağlayan vatandaşlar, civcivlerini bu kez Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın elinden aldı. Düzenlenen programa Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve civcivlerini almak üzere yumurta teslim eden vatandaşlar katıldı.

Sağlık İşleri Müdürü Naci Coşkun yaptığı açıklamada: “Bugüne kadar 34 vatandaşımızdan teslim aldığımız 1406 yumurtadan çıkan civciv sayısı 914 olup; verim % 65 olarak hesaplanmıştır. Vatandaşlarımızın bize getirdiği yumurtaları kuluçka makinelerine yerleştirdikten sonraki 21 günlük süreçte yumurtalar düzenli olarak kontrol ediliyor. Civcivler oluştuktan sonra bize yumurta getiren vatandaşlarımız ile iletişime geçerek sağlıklı civcivleri teslim ediyoruz. Başkanımız Cem Kara’ya projelerimizde bize verdikten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.“ dedi.

Başkan Cem Kara’dan yerel üreticilere tam destek

Coşkun’dan sonra kürsüye gelen Başkan Kara kısa bir konuşma yaptı.

“Öncellikle şunu söylemek isterim; 9 yıldır Çatalca Belediye Başkanı olarak görev alıyorum.  Bu 9 yıl içerisinde birçok başarılı projeye imza attık. Bu projelerden bazıları da tarım ve hayvancılık üzerine oldu. Mesela bunlardan biri de; bu sene içerisinde başlattığımız yerel tohum projesidir. Tabii  biz yerel tohum yetiştirerek bir anda ülkemizdeki tarımı kurtaracak değiliz ama mutlaka yerel tohum projesi üzerine eğilmeliyiz. Aksi halde hem Amerika’ya hem İsrail’e hem de avrupa ülkelerine bağımlı kalıyoruz. Bunun yanı sıra obezite gibi kanser gibi hastalıkların çoğalmasına neden olduğunu biliyoruz.

Sağlık İşleri Müdürlüğümüzün de özellikle son 4-5 ay içerisinde ürettiği, ilçemiz için çok önemli olan 2 proje var. Bunlardan bir tanesi vatandaşlarımızdan yoğun ilgi gören “Gezen Tavuk projesi”. Yine Kültür Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımıza ücretsiz tavuk dağıtıldı ki; tavukçuluk ve buna bağlı olarak yumurtacılık gelişsin.

Yerel üreticinin desteklenmesi amacıyla hemen hemen her mahallemizde satış standlarımız var. Bu stantlarda kesmesi, tarhanası, bulguru, turşusu, salçası ve daha birçok yerel ürünümüz   bulunuyor. Bu ürünler haftasonu İstanbul’dan gelen misafirlerimize satılıyor.

Üretimde işçi bulma sıkıntılarını dile getiren Başkan Cem Kara, yurdun çeşitli bölgelerinden çalışmak üzere gelen işçilerin, daha iyi koşullarda yaşayabilmeleri için Çatalca Belediyesi’nin tüm imkanlarını seferber ettiğini söyledi. Tarım işçileri için konteynerlar hazırlanarak kendilerinin ve ailelerinin yaşam şartlarını iyileştirdiklerini belirtti.

Başkan Cem Kara konuşmasının devamında; “Şu an  burada olmamızın sebebi olan projemiz ise yine Sağlık İşleri Müdürlüğümüzün hayata geçirdiği “Getir Yumurtanı Götür Civcivini” projesi. Şu ana kadar 914 tane civciv, yumurtalarını getiren vatandaşlarımıza dağıtılmıştı. Bugün 210 yumurtanın karşılığında elde edilen civcivler dağıtılacak, böylece sayı 1124’e ulaşacak. Kuluçka makinesine bırakılan her 100 yumurtadan 65 tanesi olumlu sonuç vermekte.  Yani projedeki başarı oranımız %65. Bugün birçok farklı mahallemizden gelen 12 vatandaşımız yumurtalarını getirdiler. Civcivlerini alacaklar.

Bu proje için yüksek efor sarf eden çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, civcivlerin sahiplerine teslim edilmesi ve yeni yumurtaların teslim alınmasıyla sona erdi.

Kaynak: Çatalca Belediyesi

Trakyamızın Güzide Belediyelerinden Çatalca Belediyesini Tebrik Ederiz…