İBB YAZ SPOR OKULLARI KAYITLARI BAŞLADI

0
2968

İstanbul Büyükşehir Belediyesi okul spor salonlarında ilkini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği ücretsiz yaz spor okullarını bu dönem 18 Haziran’da başlatıyor. 57 salonda düzenlenecek olan Okul Spor Salonları Yaz Spor Okulları’na 10 bin çocuğun katılması bekleniyor. Okulların yanında ayrıca İBB’nin 11 spor tesisi ve spor kompleksinde de yaz spor okulu hizmeti verilecek.

Eğitim-öğretim yılının tamamlanması ve okulların tatile girmesiyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi de çocukların erken yaşta sporla tanışmaları ve yaz tatillerini dolu dolu geçirmeleri amacıyla spor salonlarında ve okul spor salonlarında yaz spor okulu açıyor.

SALONLARDA ÜCRETSİZ YAZ SPOR OKULU

Yaz spor okullarından ilki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin okul bahçelerine kazandırdığı spor salonlarında düzenlenecek. İlk kez 2017 yaz tatilinde açılan ve yoğun talep üzerine kış mevsiminde de devam eden Okul Spor Salonları Spor Okulları’nda bu yaz 6 – 15 yaş aralığındaki çocuklara 20 fraklı branşta spor eğitimi verilecek. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilecek olan Okul Spor Salonları Yaz Spor Okulları’na katılacak çocuklardan hiçbir ücret talep edilmeyecek.

10 BİN ÇOCUĞA ÜCRETSİZ SPOR HİZMETİ

Ders saatleri içinde beden eğitimi derslerinin yapıldığı, ders saatleri dışında ve tatil günlerinde bulundukları bölgenin tüm halkına spor yapma imkanı sağlayan salonlardan 57’si bu yaz çocukların hizmetinde olacak. 18 Haziran’da başlayıp 17 Ağustos’a kadar 109 beden eğitimi öğretmeni ve antrenörler tarafından verilecek eğitimler kapsamında çocukların sporla tanışmaları sağlanacak. Salonlarda hafta içi ve hafta sonu 09.00 – 12.00 ve 13.00 – 17.00 saatleri arasında verilecek spor eğitimlerinin kontenjanı ise bu yaz için 10 bin çocukla sınırlı olacak. 29 ilçeyi kapsayacak olan Okul Spor Salonları Ücretsiz Yaz Spor Okulları için çocuklarını kayıt ettirmek isteyen ve detaylı bilgi almak isteyen tüm veliler  İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün      0212 600 87 00 numaralı telefonundan bilgi alabilecekler.

SPOR TESİSLERİNDE YAZ OKULLARI 25 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Okul bahçelerindeki spor salonlarının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin spor tesisi ve komplekslerinde de yaz spor okulu açılacak.  6 – 12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak düzenlenecek olan ve birçok tesiste kontenjanların dolduğu yaz spor okulları iki dönem şeklinde hizmet verecek. Spor tesislerindeki yaz spor okullarında birinci dönem 25 Haziran’da başlayacak ve 20 Temmuz’da tamamlanacak, ilk dönemin ardından ikinci etap ise 23 Temmuz ve 17 Ağustos tarihleri arasında devam edecek.

11 TESİSTE 14 BRANŞTA SPOR HİZMETİ

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Spor İstanbul tarafından organize edilen yaz spor okulları Anadolu yakasında 4, Avrupa yakasında 7 olmak üzere toplam 11 tesiste faaliyette olacak. Spor tesislerindeki İBB Yaz Spor Okulları’nda jimnastik, futbol, futsal, badminton, basketbol, voleybol, yüzme, tenis, masa tenisi, atletizm, taekwando, karate, okçuluk ve buz pateni gibi farklı branşlarda spor eğitimlerinin yanı sıra çeşitli eğitsel oyunlarla çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri sağlanacak. Ayrıca her iki dönem boyunca öğrenciler için geziler, eğlenceler ve çeşitli sosyal aktiviteler düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaz spor okulu hizmeti verdiği spor tesislerinin listesine ve hizmetle ilgili tüm detaylara ise  www.yazsporokullari.istanbul​  adresinden ulaşılabiliyor.