Silivri, Tarihine Sahip Çık !…

0
3878

Silivri Tarihine Sahip Çık Platformu ve Silivri Kültür Sanat Platformu‘nun birlikte diplomatik mücadele verdiği süreçte, Silivri’nin Kültürel ve Tarihi Mirası köprüler hakkındaki gelişmeler “Silivri Tarihine Sahip Çık” grubunda Silivrililerle buluşuyor. Silivri Tarihine Sahip Çık Platformu’nun kurucularından Faysal Bulut, Silivri’de bulunan tüm vatandaşların Silivri’deki tarihi eserlere sahip çıkması gerektiğini, bunun hem şehrimizdeki kültürel değerleri gelecek kuşaklara aktarmak, hemde turizm anlamında şehre katkı sağlaması amacıyla yapılması gerektiğini savunuyor.

Silivri’de bu anlamda mücadele veren tüm toplumsal dernek, kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışılması gerektiğinin ve kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının bir görev olduğunu düşünüyor.

Silivri Tarihine Sahip Çık Platformu ve Silivri Kültür Sanat Platformu, Niyetlerinin toplumsal bir farkındalık yaratarak yarım bırakılan yada başlatılmayan çalışmaların hızlanması gerektiğini savunuyor.

Faysal Bulut’a restorasyon süreci hakkında son durumu sorduk;

Faysal Bulut ; “Amacımız Silivri deki tarihi yapıları korumak ve yıllardır restorasyonu yapılamayan tarihi köprünün restore edilip yaya trafiğine açılıp eski görümüne kavuşması için kamuoyu oluşturmak.” diyor.

16 Ocak 2018 Tarihli yaptığı görüşmeden şunları aktarıyor bizlere;,

“Bu gün İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden Sayın Aytaç Vatansever Bey ile yaptığımız telefon görüşmesinde Mimar Sinan Köprüsü‘nde kullanılan taşların uygun olmadığından dolayı çalışmayı durdurup yeni projeyi için dosyayı İstanbul Valiliği Daire Başkanlığı‘na gönderdiğini söylediler.”

Faysal Bulut‘un 18 Ocak 2018 tarihli görüşmesinden aktardıkları;

“Arkadaşlar İl Kültür Müdürlüğü ile yapılan görüşmede, bize Yatırım İzleme Koordinasyonu’nun yardımcı olabileceğini söylediler. Yatırım İzleme Koordinasyonu’nda Sayın Serkan Ergenecoşar Bey ile yaptığımız telefon görüşmesinde Boğluca deresinin üzerindeki köprü kara yolları ile yapılan protokol yüzünden maalesef bir çalışma yapılmıyor. İki köprü ile ilgi bir araştırma yapmak üzere telefon numaramızı aldılar, geri dönüş yapacaklarını söylediler.”

Son olarak 31 Ocak 2018 tarihinde dilekçesini gerekli birime ileten Faysal Bulut bu mücadelesini sürdürmekte kararlı…

İşte Faysal Bulut’un Gönderdiği Dilekçe’nin Metni;

“31-01-2018

İSTANBUL VALİLİĞİ

YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI’NA,

Tarihi Mimar Sinan Köprüsü ve Boğluca Deresi Köprüsünün restorasyon çalışmalarının durdurulma sebebi ve çalışmaların tekrar ne zaman başlayacağı konusunda bilgi rica ederim.

Saygılarımla,

Faysal BULUT ”

Silivrimizde şuan için köprülerimizin sağlıklı bir şekilde onarılması için yasal dilekçelere dönüş bekliyor ve dönüşlerin sonucu doğrultusunda halkın katılımı ile birlikte imza kampanyası başlatılmasını planlıyoruz…

Gönderilen dilekçeye cevap olarak;

Kaynak : http://www.kultursanatsilivri.com/silivri-tarihine-sahip-cik/