İBB Yaz İzci Kampı Kayıtları Başladı

0
3246

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türkiye İzcilik Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü işbirliğiyle Ümraniye Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen Yaz İzci Kampı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu bünyesinden 100’e yakın eğitimci, teknik ekip ve hizmetli personelin görev almasıyla her yıl yaklaşık 10 bin izcinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

İzciler, geniş bir yelpazede sunulan eğitimlerle doğa ile iç içe sosyal bir ortamda bulunmanın keyfini doyasıya yaşarken sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı, çevreye karşı duyarlı olmayı, kötü alışkanlıklardan uzak durmayı, yaparak ve yaşayarak öğrenecekler. Yaz İzci Kampı ile çocuk ve gençlerin sosyalleşmeleri, ekip halinde çalışma becerilerini geliştirmeleri, öğrenme şevki, keşfetme duygusu, doğayı ve çevreyi sevmeleri, şartlara uygun yaratıcı fikirler ortaya koyabilmeleri ve analitik düşünme becerisine sahip olmaları amaçlanıyor.

İlk olarak 2004 yılında başlayan izcilik faaliyetleri her geçen gün artan bir katılım ve başarı ile devam ediyor. ‘Yerel Yönetimlerde Dünya Birinciliği Ödülü’ne layık görülen İBB’nin izci kamplarında bugüne kadar İstanbul’un çeşitli ilçelerinden 200 bini aşkın öğrenci yararlanırken, Silivri ilçesi genelinden katılımın yok denilecek kadar az olduğu dikkat çekmiştir. Bu bağlamda çocuklarımızın ebeveynlerini bu aktivite konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

10-15 yaş aralığında velisinin muvafakatnamesi  ve aile hekiminin onayı ile başvuru formunu doldurarak kayıt yaptıran herkes bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanabilmektedir.
Toplam 10 gruptan oluşan kampa katılmak isteyen öğrencilerin aileleri https://izcilik.ibb.istanbul  üzerinden Yaz İzci Kampı linkine tıklayıp katılmak istedikleri kamp dönemini seçerek ön kayıt yaptırabiliyorlar. Ön kayıt yaptıran aileler, veli izin belgesi ve doktor onaylı sağlık raporu belgeleri ile beraber nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğrafı, ilgili Belnet İnternet ve Bilgi Erişim Merkezleri’nden, ayrıca Beyaz Masalar’dan herhangi birine teslim ederek kayıt işlemlerini tamamlıyorlar.