Evde mat oje yapmanın yolu

0
23495

Mat rujlar kadar popüler olan mat ojeleri evde kendiniz de yapabilirsiniz! İşte istediğiniz renkteki bir ojeyi matlaştırmanın 3 farklı yolu

 

Geçtiğimiz yıl moda olan mat ojeler bu sezonda da yine kendini göstermeyi başardı.

Piyasadaki normal ojelere göre daha pahalı olan bu ojeleri henüz kullanmadıysanız, sizin için derlediğimiz evde mat oje tariflerine mutlaka gezdirmelisiniz.

EVDE MAT OJE YAPIMI
Malzemeler;
– Mısır Nişastası
– Parlatıcı Oje
– Kürdan
– Kase

Yapılışı; 
Bir kasenin içine az miktarda mısır nişastasını ve parlatıcı ojeyi dökün. Kurumadan kürdan yardımıyla karıştırın. Sürmüş olduğunuz normal ojenizin üstüne yaptığımız karışımızı temiz bir oje fırçasıyla sürün ve kurumasını bekleyin.

OJE ŞİŞESİNİ KULLANMAK İSTEYENLER İÇİN…
Malzemeler;
– Mısır Nişastası
– Matlaştırılacak Oje
– Kürdan

Yapılışı; 
Bir kaşık mısır nişastasını matlaştırmak istediğiniz ojenin içine ekleyin iyice çalkalayın. Artık oje matlaşmış olacaktır. Yalnız dikkat etmeniz gereken şey eğer mısır nişastasını ojenizin içine koyduğunuzda ertesi günü oje mısır nişastasından dolayı bozulacaktır. Yani bu işlem sadece bir kerelik uygulanabilir.

Soğuktan, sıcaktan veya fazla nişastadan ojeniz koyu kıvama geldiyse ojelerinizin içerisine 1-2 damla aseton damlatarak sulandırabilirsiniz. Bunu ojeleri çoğaltmak için değil inceltmek için yapın.