Büyükçekmece’ye planlanan çöp tesisi Silivri’ye mi kaydırılıyor ?

0
1835

Silivri Seymen’de tehlikeli atık depolama alanı için ÇED toplantısı yapılacak. Bir süre önce benzeri bir projenin yapılması Büyükçekmece Çakmaklı’da yapılmak istenmiş ancak gelen tepkiler üzerine bu projeden vazgeçilmişti.

Bir süre önce Büyükçekmece Çakmaklı’ya yapılması planlanan Çöp İstasyonu tepkiler üzerine kaldırılırken, benzer bir projenin Silivri’de yapılması için ÇED Toplantısı çağrısı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşlarından olduğu bildirilen, İstanbul Çevre Yönetimi Sanayii ve Tic.A.Ş. tarafından Silivri Seymen’de ‘Katı Atık Depolama Tesisi’ yapılacak.

Kurum tarafından  Seymen Köyü’nde  Ocak ayının dokuzunda saat 11.00’da ÇED toplantısı yapılacak.

İlgili toplantı için; Seymen, Büyüksinekli, Beyciler, Küçüksinekli, Büyükkılıçlı, Küçükkılıçlı Mahallesi muhtarlıklarına yönelik duyuru yayınlandı.

Bir süre önce de Büyükçekmece Çakmaklı’da benzeri bir çöp toplama istasyonu kurulması planlanmış ancak gelen tepkiler üzerine de bu projeden vazgeçilmişti.

Büyükçekmece Meclisi’nde dün tartışıldı

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin dün yapılan Ocak ayı ilk toplantısında Ak Parti Grup Başkanvekili Recep Erol’un Büyükçekmece’de İBB’nin yaptıklarını dile getirmesinin ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Coşkun Tanış ‘Bir de şu Çakmaklı’ya yapmak istediğini çöp istasyonundan bahsetsen iyi olacak’ diye yanıt vermişti.  Tanış’ın bu söz atmasından sonra araya giren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ‘O çöp istasyonundan başkanın bilgisi yok. Biz görüştük Mevlüt Uysal Başkan ile başka bir yere nakledilecek.’ Bilgisini vermişti. Bu bilgiyi Ak Parti Grup Başkanvekili Recep Erol da onaylamıştı.

Tanış: Muhtemelen aynı firma

Büyükçekmece Meclisi’nde bunların konuşulduğu saatlerde Silivri’ye yönelik bu gelişmenin yaşanması sürpriz olmazken, ilgili firmanın Büyükçekmece’deki firma olup olmadığı Coşkun Tanış’a sorduk. Tanış’ Büyükçekmece’de böyle bir tesisin kurulması İBB’de Ak Parti Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Biz karşı çıktık. Sonra Başkan Uysal bizim Başkan Akgün’e Çakmaklı’nın meskün olduğunu ve oraya yapılmayacağını söylemiş.  Şimdi Silivri’ye de benzeri tesisi yapacak olan firma muhtemelen aynı firma. Kesin olarak söylüyemiyorum çünkü araştırmak lazım. Ama muhtemelen aynı firma. “ yanıtını verdi.

Çevre Derneği’nden tepki

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, ilgili ÇED Toplantısını sosyal medya hesabından paylaştı. Korsan paylaşımında ‘Silivri İstanbul’un ÇÖPLÜĞÜMÜ Yapmaya Çalışılıyor.. İstermiyoruzzz…” diye yazarak tesise tepki gösterdi.