Silivri Kuaförleri Kahvaltıda Buluştu

0
1552

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kadın ve erkek kuaförleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Ebuzade Restoran’da düzenlenen kahvaltıya; Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

KOÇER: “HER ZAMAN SÖYLÜYORUM, BU ODA SİZİN EVİNİZDİR” Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer; “Başkanımız her zaman esnaf ve sanatkârların yanında, iyi ki var. Kendisine sizlerin huzurunda saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Her zaman söylüyorum, bu oda sizin evinizdir. Bizler her sorununuzda sizin yanınızdayız ve sorunlarınızı çözmeye hazırız. Duygu ve düşüncelerinizi bizlerle paylaşın, eleştiriye açığız. Sorularınızı, isteklerinizi konuşalım” dedi.

IŞIKLAR: “BU ŞEHRİN GÖKYÜZÜNÜ KARARTMAYACAĞIZ” Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Silivri 7000 yıllık bir şehir. Bir şehrin beton ve demirle zenginleşmesi mümkün değil. Bu şehrin gökyüzünü karartmayacağız.  Hormonlu büyümeden uzak, ilçenin kimyasını bozmadan, çevresini koruyarak gelişmesini sağlamalıyız. Bu şehre ihanet ettirmeyeceğiz. Peki, bu nasıl mümkün olacak? Üniversiteleriyle, tekno parklarıyla, günü birlik turizm ile mümkün olacak. 2 milyon kare yeri üniversite alanı olarak işlettik. 2-3 yıl içinde 50- 60 bin öğrencimiz olacak ilçemizde. Silivri’den başka gelecek yok. 20- 30 katlı binaları dikersek, burada böyle bir refah ve gelecek umamayız.

“SİZLER BU ŞEHRİN SÖZCÜLERİSİNİZ” Silivri’yi 2-3 merkezli bir hale getirerek, şehrin refahını ve zenginliğini tüm mahallelerine yaymak amacındayız. Esnafımızı destekleyecek projeler yapıyoruz. Sokaklarımızda düzenleme ve aydınlatma çalışmaları başlattık, biten caddelerdeki esnaflarımız çok memnun. Tüm sokaklarımız aynı şekilde aydınlanacak, yaya trafiğinin canlanmasına yönelik çalışmalarımız sürecek.  Yaşanacak, eğitimiyle, tarihiyle, kent dokusunu koruyan bir şehir planlıyoruz. İlk kez bir Tarım Lisesi kurduk, tüm Türkiye’ye örnek olacak, teknisyenler bu ilçeden yetişecek. Aydınlanmayı beraber yaratacağız. Sizler bu şehrin sözcülerisiniz. Bize ulaşmayan birçok sorun, eleştiri ve öneriyi sizler duyuyorsunuz, sizlere ulaşıyor. Düşünceleriniz, görüş ve önerileriniz bizler için çok önemli.”

ÖNLÜK HEDİYE EDİLDİ Toplantıda Işıklar’a taleplerini ve teşekkürlerini ileten kadın ve erkek kuaförlerine, toplantı sonunda dükkânlarında kullanılmak üzere, ‘Silivri’de yaşamak güzeldir’ yazılı önlük hediye etti..