ODTÜ’lü kız sapık öğretmenin ceza almasını sağladı

0
2114

 Dilara Alkan Türkay,22 yaşındaki ODTÜ psikoloji son sınıf öğrencisi 10 yıl önce ilkokul öğrencisiyken cinsel istismara uğradığı sınıf öğretmenine 6 arkadaşıyla birlikte dava açtı ve kazandı. Türkay o dönem yaşadıklarını ise, “Eteğimizin altından elini sokuyordu. Okşama tarzı hareketlerde bulunuyordu. Sadece bana da yapmıyordu, sınıftaki diğer kız arkadaşlarıma da yapıyordu. Bunun farkındaydık çünkü konuşmaya başladık aramızda” sözleriyle anlattı.

22 yaşındaki ODTÜ psikoloji son sınıf öğrencisi Dilara Alkan Türkay, 10 yıl önce ilkokul öğrencisiyken cinsel istismara uğradığı sınıf öğretmenine 6 arkadaşıyla birlikte dava açtı ve kazandı.

Tacizci öğretmen 87 yıl hapis cezası aldı. Hürriyet’ten Ayşe Arman’a konuşan Dilara Alkan Türkay, “Bu işe giriştim, benim gibi ilkokulda cinsel istismara maruz kalan diğer sınıf arkadaşlarımı da ikna ettim. Ama açıkçası pek umudum yoktu. Çünkü son günlerde gündemi takip ettiğimde, kadınların yaşadığı durumlara baktığımda, ‘Muhtemelen bu dava da düşecek ve suçlu ceza almayacak!’ diyordum. Ama öyle olmadı. Dava çıkışı sevinçten ağladık hepimiz. Hem şaşkınlık hem sevinç hem de adaletin yerini bulmasının verdiği mutluluk” dedi.