EĞER ŞANS ONLARA GÜLMESEYDİ İŞTE BU İŞLERİ YAPACAKLARDI

    0
    2044

    Yeni nesil ünlüleri genellikle konservatuar mezunu. Yani yaptıkları işin eğitimini de alıyorlar. Ama aralarında bazıları var ki onlar oyunculuk ya da müzik konusunda herhangi bir eğitimleri olmadığı halde bu alanlarda üne kavuştu. İşte ünlüler ve eğer bugünlere gelmeselerdi belki de hala yapıyor olacakları meslekleri…

    FAHRİYE EVCEN

    Fahriye Evcen, ünlü bir oyuncu olmasaydı bir sosyolog olacaktı, ya da tarihçi. Çünkü Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde okurken dizi teklifleri alınca, okulu dondurup annesiyle birlikte İstanbul’a yerleşen Fahriye Evcen, Yaprak Dökümü adlı dizide Necla karakterini canlandırdı. Ama sonra Boğaziçi Üniversitesi’nin tarih bölümünden mezun oldu.

     PINAR ALTUĞ ATACAN
    Pınar Altuğ, St. Benoit Fransız Lisesi’nin ardından İstanbul üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümüne girdi. Eşi Yağmur Atacan ise İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümü mezunu.
    RAFET EL ROMAN
    Rafet El Roman, ünlü olmadan önce müezzinlik yapıyordu.
    MURAT KEKİLLİ
    Murat Kekilli, ünlü olmadan önce hamallık yapıyordu.
    SEYFİ DURSUNOĞLU
    Ekranın ve sahnelerin en renkli simalarından biri olan Seyfi Dursunoğlu, eğer başladığı Heybeliada Askeri Lisesi’ni bitirseydi bugün Türkiye’de kimse onu Huysuz Virjin olarak tanımıyor olacaktı. Ablasının subay eşinin üniformasına özenip girdiği okulu yarıda bıraktı, tıpkı daha sonra gireceği İngiliz Filolojisi bölümünde yapacağı gibi. 18 yıl SSK’da devlet memurluğu yaptıktan sonra kendini bambaşka bir kariyer inşa ederken buldu.
    ARMAĞAN ÇAĞLAYAN
    Armağan Çağlayan, hukuk fakültesi mezunu. Kısa bir süre de avukatlık yaptı.
    CEM YILMAZ
    Cem Yılmaz, Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi bölümünde okudu. Gençlik yıllarında karikatüristlik yaptı.
    FERHAT GÖÇER 
    Ferhat Göçer tıp eğitimi aldı. Aynı zamanda konservatuarın şan bölümünde de eğitim gördü.
    OZAN GÜVEN
    Ozan Güven bir ayakkabı mağazasında tezgahtarlık yapıyordu.
    TUBA BÜYÜKÜSTÜN
    Tuba Büyüküstün, Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu. Eğer oyunculuk konusunda yeteneği olmasaydı sahne arkasında çalışıyor olacaktı.