HER GÜN KOLA İÇERSEK NE OLUR?

0
1712

Kola ve benzeri gazlı içeceklerdeki asit, kafein ile birleştiğinde 60 dakika içinde vücutta bulunan vitaminleri parçalamaya başlıyor. Böylece vitamin eksikliği başlıyor.

 
Dental erozyon

Kolanın fazla asitli ve şekerli olması diş sağlığını olumsuz etkiliyor. Çürüklere ve dental erozyonlara neden olan kola ve benzeri gazlı içeceklerin vücuttaki vitamin seviyesini düşürmesi kalsiyum seviyesinin azalmasını tetikliyor ve diş kayıpları görülüyor.

Stres
Koladaki kafein uyku sorunlarına ve sonuç olarak strese neden oluyor. Bir şişe kola büyük bir bardak koyu kahve kadar kafein içermekte. Ayrıca kolanın bağımlılık yaratıcı özelliği kanıtlandı yani tüketimi azaltıldığında baş ağrısına neden oluyor.
Obezite

Fazla kilolardan bahsettiğimizde, nasıl göründüğünüz değil nasıl hissettiğiniz önemlidir. Fazla kilolar tek başına sorun yaratmasa da kilolu olmak, bağışıklık sisteminizi düşürerek eklemlerinize ve kalbinize baskı yapar.

Cilt sorunları

Her gün kola içmek, cildi sigara içmek kadar etkilemekte. Gazlı içecek tüketimi zamanla ciltte kırışıklıklara neden oluyor. Ayrıca gazlı içecekler, egzamaya, kuru cilde ve akneye neden oluyor.

,
Kalp ve damar hastalıkları
Kötü kolestrolü arttıran kola ve benzeri gazlı içecekler, kalp krizi riskini de arttırıyor.Her gün 1 kutu kola içmek yüksek kan basıncına neden olarak kalp krizini tetikliyor. Ayrıca kola içenlerde tip 2 diyabet geliştirme riski artıyor.
Kanser riski
Kolanın geldiği plastik şişelerdeki benzen, kansere neden oluyor. Kanser riskinin önüne geçmek için doktorlar kola tüketiminin maksimum haftada bire düşürülmesi gerektiğini söylüyorlar.