MURAT BOZ İLK KEZ KONUŞTU!

0
2427

Şarkıcı Murat Boz, davalık olduğu dansçıları hakkında sosyal medya hesabından uzunca bir paylaşımda bulundu.

Müzik kariyeri yanında oyunculuk da yapan Murat Boz bir süredir kendisini dava eden dansçılarıyla ilgileniyor. Kendilerini sigortasız çalıştırdığı için Murat Boz’u dava eden dansçılarla ilgili haberler ve mahkemenin seyri konusunda çok sayıda haber gazetelerde ve sitelerde kendisine yer bulmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Murat Boz, bazı yanlış anlaşılmaların önüne geçmek adına sosyal medya hesabından uzun bir paylaşımda bulundu ve şunları yazdı:

“YARGI SÜRECİ DEVAM ETMEKTEDİR”

“Müzisyenler, vokalistler, dansçılar serbest meslek erbabıdır. Verdikleri hizmet karşılığı haklarını alır ve sektörde sadece bir kişiyle değil çoğunlukla bir çok kişiye çalışırlar. Dolayısıyla vergilerini ve sigortalarını kendileri ödemelidir. Mevzu bahis kişiler çalıştıkları birçok sanatçının arasından beni uygun bulup sigorta davası açmışlardır ve yargı süreci devam etmektedir.

Dava sonucu aksi bir sonuç çıksa, aleyhimde sonuçlansa dahi (davada taraf olan Sosyal Sigortalar kurumu da bu şahısların işçi değil serbest meslek erbabı olduğu yönünde bir raporu mahkemeye sunmuştur) şahısların serbest meslek erbabı olduğu gerçeği asla değişmeyecektir.

 Nitekim kazandığımız davamız yargıtaydan dönmüştür. Şu an süreç devam etmektedir. Art niyetli olan her kişi, her şahıs bu durumu haksız zenginleşebilme adına kullanmaktan çekinmemiştir.
Bu durumu aleyhime bir karalama kampanyasına çevirmeye çalışan bir kısım magazin sunucuları ya da gazetecileri, arasından zamanında şarkıcılık yapmış olanlar da varsa eğer dikkat etmelerini şiddetle öneririm. Beni karalamaya çalışırken art niyetli eski çalışanlarından (vokalist, dansçı veya müzisyen) bir sigorta davası ile karşı karşıya kalırlarsa bu yazdıklarımı iki kez okumalarını tavsiye ederim.”