KESME MUHALLEBİ TARİFİ

0
901

                             Kesme muhallebi tarifi için malzemeler
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
                              Kesme muhallebi hazırlanışı
  • Süt, irmik ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Süt kaynamaya başladığında portakal kabuğu rendesi ve tereyağını ilave edin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Muhallebinin yarısını streç film ile kaplı bir kek kalıbına yayın.
  • Kalan muhallebiye kakao ekleyip karıştırın ve diğer muhallebinin üzerine yayın. Muhallebiyi buzdolabında bir saat dinlendirin. Dinlenen muhallebiyi bir servis tabağına ters çevirin. Dilimleyip servis yapın.  AFİYET OLSUNN 🙂

Yorumlar

Yorum