IŞIKLAR TARIM LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ – Silivri Tv Tr

0
1763
Silivri Belediyesi Özel Tarım Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Başkan Işıklar: “Sizlere inanıyor ve güveniyorum. Başarınız için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, beraberinde Başkan Yardımcısı Emine Tarin ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Duygu Kartal ile birlikte Özel Tarım Lisesi’ni ziyaret etti. Okulun salonunda öğrenciler ve eğitimciler ile bir araya gelen Işıklar, ardından yemekhanede öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi.

 

IŞIKLAR: “SİZ BU ÜLKE İÇİN ÖRNEKSİNİZ”

Tarımın öneminden söz ederek, Tarım Lisesi’nin ülke için örnek teşkil ettiğini ifade eden Başkan Işıklar; “430 km2 alanımız tarım arazisi ve biz bu toprakları korumak istiyoruz. Bir ülkeyi konut zenginliği değil; kültür, sanat ve üretim zenginliği kalkındırır. Burada kent ve kent çevresi tarımının hem ulusal hem de uluslararası örneklerini inceleyecek, bu ülkede alanında kariyer yapmış bilim insanlarıyla tanışacaksınız, başarı hikâyelerini dinleyeceksiniz. Bu hikâyelerin sizin ufkunuzu açacağına inanıyorum. Sizlerin yaşındayken bize okullarda kendi kendimize yetebilen bir ülke olduğumuz öğretiliyordu ama maalesef şimdi böyle değil. İşte bu nedenle burada yaptığımız şey çok önemli. Siz bu ülke için ilk örneksiniz ve çok özelsiniz. Sizlere inanıyor ve güveniyorum. Başarınız için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi. Işıklar, verdiği sözü tekrarlayarak Tarım Lisesi öğrencilerine Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde kendilerine ait ekim dikim yapabilecekleri alanlar oluşturulacağını, bu konuda çalışmalara başladıklarını söyledi.