Brunei Sultanı Hasan El Bulkiye 50’nci Yılını Kutluyor !

0
2791

40 milyar dolar servetiyle en zengin kişilerinden olan Brunei Sultanı Hasan el Bulkiye, tahta çıkışının 50’inci yılında 2 bin kişiye görkemli bir ziyafet verdi. Güneydoğu Asya’nın petrol ve doğalgaz zengini ülkesi Brunei’nin Sultanı el Bulkiye’nin tahta çıkışının 50’inci yıl dönümü tam bir ay boyunca kutlanacak.

Yerel basının aktardığına göre, yaklaşık 2 bin özel konuğun katıldığı dev ziyafette avizeler, masalar, sandalyeler ve yemek takımları bile altın işlemeliydi. Her konuğa ayrı bir garson hizmet etti.

ALTIN KAPLI ARAÇLA GELDİ…

Sultan ve eşi Saliha, yemeğe altın ve pahalı taşlarla süslü elbiselerle katıldı. Çift, salona altın kaplama araçlarla girdi.

Saraydaki dinleyicilere konuşan el Bulkiye “Kralın sorumluluğu halka aittir ve halk kralın sorumluluğundadır” dedi. “Kral ve halk birlikte ulusun güvenini tutar.” ifadelerini kullandı.

BRUNEİ’DE SEÇİM YOK

Sultanlıkla yönetilen Brunei’de seçim yapılmıyor. Herhangi bir hoşnutsuzluk, sıfır vergi, sübvansiyonlu konut, ücretsiz sağlık hizmetleri ve eğitim de dahil olmak üzere cömert hükümet politikaları ile gideriliyor.

71 yaşındaki sultan, kutlamalara kubbesi altın olan 1800 odası bulunan saraydan halka hitap ederek başladı.