IHLAMURUN FİYATI ALTINI BİLE GEÇTİ!!

0
1756

Kayseri’de kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biri olan ıhlamurun kilosu 130 TL’den satılıyor

Özellikle kış aylarında en çok tüketilen bitkiler arasında yer alan ıhlamurun kilosunda ciddi artış göstermekte. kayseri de aktarlık yapan Rahime Yıldırım, geçen sene 180 TL’ye kadar satılan ıhlamurun kilosunun şuanda 130 TL’yi bulduğunu ve ilerleyen aylarda daha da artacağını belirtildi.

Türkiye’de üretimi az olduğu için fiyatının da yüksek olduğunu  ıhlamurun soğuk algınlığı, nefes darlığı, astım, bronşit, çocuklarda öksürük gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini biliyorsunuz.

Ihlamurun Özellilleri :

Antispazmodik / spazm çözücü, digestif / hazmettirici, ekspektoran / balgam söktürücü, sedatif / rahatlatıcı, hafif uyuşturucu, sudofirik / terletici, diüretik / idrar söktürücü, kanın hiperkoagülasyonunu ve hiperviskositesini artırıcı özelliği bulunmakta.

Faydaları :

Strese karşı ıhlamur çayının sinirleri yatıştırıcı özelliği vardır.Bağırsak kurdunu düşürür, bağırsak sancılarınısını giderir.Uykusuzluğu giderir.Öksürüğü keser, göğüs yumuşatıcı özelliğe sahiptir.Gribal enfeksiyonlara karşı ıhlamur faydalıdır.İdrar söktürücü, terletici özelliği vardır.Vûcut direncini artırarak tedaviye yardımcı olur.Göz çapaklanmalarında pamuk yardımı ile gözlere kompres yapılarak çapaklanmayı önler, gözü dinlendirir. (Gözlerinize kompres yaparken gözünüzü kapatmayı unutmayın)Saçlar yıkandığında beslenip kuvvetlenmesini sağlar. (Bu işlemden sonra saçınızı durulamayı ihmal etmeyin)Sabah aç karnına içilmeye devam edilen ıhlamur kilo vermek isteyenlere yardımcı olur.Yemek üzerine içilirse hazmı güçleştirir.