Koşmak İçin 7 Muhteşem Yer !

0
2225

Dünyanın her neresinde yaşıyor olursan ol, koşuya çıkmak için öyle pahalı ve süslü ekipmanlara ihtiyacın yok. İster evinin önündeki sokakta, ister parkta, istersen köşedeki spor salonunda…

Koşmaya başlamak için biraz ilhama ihtiyacın varsa, koşma deneyimini bir üst seviyeye taşıyacak olan şu harika yerlere mutlaka göz at.

1. İzlanda !

Eğer aradığın göz alabildiğine vahşi doğa ise İzlanda bu iş için tam da biçilmiş kaftan. Müzisyenlere, şairlere ve sporculara ilham vermiş olan bu muhteşem doğa, inanılmaz ama, başkent Reykjavik’ten çıkıp beş dakika ilerleyerek ulaşabileceğin kadar da yakın üstelik..

2. Nepal !

Yüksek irtifa koşuları için bulunmaz bir mekan olan Nepal’in sıradağları arasında böyle bir patika olduğu kimin aklına gelirdi ki ? Gerçi Wings for Life World Run’daki yakalama aracı için yol biraz zorlu ama koşu tutkunları için listeye eklemeden geçilemeyecek kadar da eşsiz bir yer..

3. Güney Kutbu !

Dünyanın geri kalanından soyutlanmak ve adeta bambaşka bir gezegendeymiş gibi hissetmek istiyorsan, işte sana eşsiz bir rota. Soğuğu derinden hissedecek ve daha önce hiç koşmadığın gibi koşacaksın..

4. Central Park, New York !

Doğa beni bozar, şimdi çamurla, dağla taşla uğraşamam diyorsan, anılarında unutulmaz bir yer tutacak şehir koşularına da çıkabilirsin tabi. Şehri ve kır hayatını içi içe tutmayı başaran Central Park, size bu anlamda güzel bir seçenek olabilir..

5. Çöl !

İnsan dayanıklılığını son noktasına kadar zorlayabilen belki de en vahşi doğa formu olan çöller, birçok koşucu için de özellikle tercih sebebi olabiliyor. Avusturyalı koşucu Christian Schiester, bu işi en iyi bilen sporculardan birisi. “Çöller, insanı başka hiçbir yerde olamayacak kadar özgürleştiriyor,” diyor tecrübeli koşucu..

6. Çin Seddi !

Eğer koşmayı seviyor ve bu işi yapacak ilginç bir yer arıyorsan, listene mutlaka eklemek isteyeceğin yerlerden biri Çin Seddi. Hem spor, hem tarih, hem de unutulmaz bir anı..

7. Cape, Güney Afrika !

Afrika tüm insanlığın doğduğu yer ve ” Cape ” de bu koca kıtanın en güney ucunda yer alıyor. Dünyanın bittiği yere koşmak istiyorum diyenler için bulunmaz bir fırsat..