Dünyanın En Pahalı 5 Spor Arabası !

0
2871

Almak belki biraz zor ama bakmak serbest! İşte fiyatları cep yakan en pahalı beş spor araba.

Yeni bir araba mı alacaksın? Eğer bir milyarderin bütçesine sahipsen senin için beş tane önerimiz var…

1. Koenigsegg CCXR Trevita (14,9 milyon TL)

İsveçli üretici Koenigsegg’in bir diğer özel üretim aracı olan Trevita, elmas karbon fiber gövdesi ile bugüne kadar üretilmiş en pahalı spor araba.

4.712cc’lik V8 motoru ve çift turbo kompresörüyle 806 bhp güç üreten bu eşsiz araçtan dünya üzerinde sadece üç tane var.

2. Lamborghini Veneno (13,7 milyon TL)

Şirketin ellinci kuruluş yıldönümü şerefine tasarlanan ve Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen model, Lamborghini’nin Bologna’daki fabrikasında sadece 12 adet üretildi.

Muhteşem bir dış tasarıma sahip olan Lamborghini Veneno saatte 100 kilometrelik hıza ise sadece 2,9 saniyede ulaşabiliyor.

3. W Motors Lykan Hypersports (10,4 milyon TL)

Lübnan merkezli bir şirket olan W Motors, 2013 yılında sadece yedi adet ürettiği Lykan Hypersports ile dış görünümde led ışıklarla aydınlatılmış elmas kullanarak (isteğe göre zümrüt veya yakut gibi farklı seçenekler de var) bir ilke imza attı.

750 bhp güç üreten motoru bu yürüyen mücevher kutusunu saatte 395 kilometrelik hıza kadar çıkartabiliyor.

4. Koeniggsegg One: 1 (8,6 milyon TL)

Hemen söyleyelim; İsveçli üretici firma Koeniggsegg, One: 1 sayesinde 2014’ten bu yana en hızlı spor araba unvanını elinde tutuyor.

Ağırlık-güç orantısına göre üretilen beygir gücünde adeta bir mucize yaratan Koeniggsegg, azami hızı saatte 450 kilometre olan bu yol canavarından sadece yedi tane üretmiş ve hepsi de satılmış.

Bütün bu gücü üreten 5 litrelik V8 turbo motor ise karbon fiber ve alüminyum alaşımlar sayesinde sadece 197 kilogram ağırlığında.

5. Bugatti Chiron (8 milyon TL)

Bugatti Veyron’un doğal veliahtı olan 1500 bhp gücündeki Chiron saatte tam 420 kilometrelik hıza ulaşabiliyor. 500 adet üretilmesi planlanan aracın ilk üç tanesi şimdiden satılmış bile.

Veyron’daki gibi 8 litrelik bir W16 motora sahip olan Chiron’da ek olarak fazladan dört turbo daha var. Karbon fiber emme, 32 enjektör, titanyum egzoz ve tamamen yenilenmiş bir soğutma sistemi…

Ve tüm bunların sonucu olarak: Saatte 300 kilometrelik hıza erişme süresi ise sadece 13,6 saniye!