Yaz Saati Uygulaması İçin Yürütmeyi Durdurma Kararı !

0
1852

Büyük tartışmalara yol açan sürekli yaz saati uygulaması ile ilgili olarak Danıştay’dan kritik bir karar geldi. Danıştay, Bakanlar Kurulu’nun süresiz olarak bu tür bir uygulamaya karar verme yetkisinin olmadığını, bunun yasayı değiştirmek anlamına geleceğini belirterek yaz saati uygulaması kararını durdurdu. Peki şimdi saatler geri alınacak mı? Alınacaksa ne zaman?

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, Bakanlar Kurulu’nun tüm yurtta sürekli yaz saati uygulanmasına ilişkin kararının yürütmesini durdurdu. Türkiye’nin GMT+2’den GMT+3’e kalıcı olarak geçmesi yani kalıcı olarak yaz saati diliminde kalınması yönünde Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar büyük tartışmalara yol açmıştı. Bu kararla ilgili açılan dava üzerine Danıştay kararını verdi.
Gün Işığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta yaz saati uygulanması hakkındaki için açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı.
Önceki seneden itibaren uygulanmaya başlanan ve her yıl uygulanacak olan yaz saati uygulamasında yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararda Bakanlar Kurulu’na verilen yetkinin bir defaya mahsus uygualanabileceği, gerekçesiyle verildiği açıklandı. Kararda, Bakanlar Kurulu’nun ilgili düzenleme için süreklilik arz edecek şekilde kullanılması yönünde bir yetki verilmediği hatırlatıldı.
İşte o karar :
 Şimdi yaz saati uygulaması ne zaman son bulacak? Saatler geri alınacak mı yoksa yasa da yaz saati ve kış saati  ile ilgili olarak yeni bir düzenleme yapılacak mı merak ediliyor ? Henüz yaz saati uygulamasının bitirilmesi, kış saatine geçiş için saatlerin geri alınmasına dair bir açıklama yapılmadı..!