İhmal Ettiğimiz Cildimizi Bu Etkili Bakım Önerileriyle Yeniden Canlandırıyoruz!

0
1453

Çoğu zaman maddi yeterlilik ve vakit bulamadığımızdan ya da herhangi bir çaba harcamaya üşenmekten cildimize gereken ilgiyi gösteremeyiz. Bunun karşılığında da kısa sürede sonuçlarıyla karşılaşırız. Zararın neresinden dönülse kardır diyerek, her türlü geri dönüşü sağlayacak cildinize bir güzellik de biz yapıyoruz.

Hazır mıyız?

1. Taze bir cilt için cildinizde sürekli kan akışı sağlayın!

Sabah uyandığınızda her şeyden önce ellerinizle yüzünüzü 1-2 dakika boyunca gerdirin. Böylece kan dolaşımınız hızlanacak ve cildiniz tazelenecektir.

Öneri: Ağzınızı kapattıktan sonra yanaklarınızı içe doğru çekin ve parmaklarınız yardımıyla yanaklarınızı yana doğru gerdirin.

2. Cildinizi nemlendirmeyi unutmayın!

Aşırı sıcak ya da soğuk havalarda cildiniz ekstra neme ihtiyaç duyar. Bunun için nemlendirici kremler kullanabilirsiniz, ancak bizim önerimiz doğal yöntemleri kullanmanız olacaktır. Öncelikle su tüketiminize dikkat etmelisiniz!

Öneri: Saf zeytinyağı ya da bal gibi doğal ürünleri bir miktar cildinize sürerek nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin, zeytinyağını 7 dk boyunca masaj yaparak yüzünüze yedirebilir, bu işlemi 4-5 günde bir uygulayabilirsiniz.

3. Cildinizi temizlemek için su yeterli değil!

 

Elbette yüzünüzü yıkamayı ihmal etmemeniz gerekiyor. Ancak çevre kirliliği, güneş ışınları, yeme-içme alışkanlıklarınız sebebiyle normalde cildinizin normal pH seviyesi 5.5 iken, 9.5’e kadar çıkabilir.

Öneri: Cildinizi saf suyla yıkadıktan sonra cilt tipinize uygun bir tonikle temizlemelisiniz!

4. Göz altı torbalarınızı göz ardı etmeyin!

Yüzünüze bakınca yorgun bir görüntüyle karşılaşmaktan sıkıldınız değil mi? Bu durumu daha fazla göz ardı etmeyin.

Öneri: Kabartma tozu! Sıcak suya bir çay kaşığı kadar kabartma tozu ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı makyaj temizleme pamuğunuzla göz çevrenize sürün ve 10-15 dk kadar bekleyin. Yüzünüzü yıkadıktan sonra nemlendirmeyi unutmayın!

5. Matlaşan cildinize maske yapmaktan çekinmeyin!

Baktınız ki cildiniz giderek matlaşıyor, renginiz soluklaşıyor. Hemen harekete geçmemek için neyi bekliyorsunuz?

Öneri: Şeftali maskesi! 

İhtiyacınız olan 1 yumurta, 1 adet şeftali ve 1 yemek kaşığı yoğurt.

Yumurtanın akını ve yoğurdu iyice çırpın. Kabuğundan ayırdığınız şeftaliyi iyice ezerek bu karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Makyaj yaparak yüzünüze sürün ve 25 dk bekleyin. Daha sonra bol su ile yıkayın!