Almanya ile yaşanan silah gerilimiyle ilgili Çavuşoğlu’ndan flaş açıklama

0
1823

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya ile yaşanan silah gerilimine değinerek, “Türkiye hiçbir zaman çaresiz değil” dedi.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya ile ortaya çıkan silah krizine ilişkin açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “Türkiye hiçbir zaman çaresiz değil” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “(Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’in Türkiye’ye silah satışıyla ilgili sözleri) Bu tür yaklaşımlar esasen bizim kendi milli savunma sanayimizin güçlenmesine vesile oluyor. Bu anlamda yerli ve milli üretimi artırıyoruz her alanda. Kendi savaş uçağımızı helikopterimizi üretiyoruz. Türkiye hiç bir zaman çaresiz değildir.”

MERKEL AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün Alman yayın kuruluşu NDR’ye verdiği söyleşide NATO’da müttefik oldukları Türkiye’ye silah satışının tamamen yasaklanmaması gerektiğini söyledi. Merkel, Türkiye’ye daha sert bir seyahat uyarısı yayınlamaya gerek olmadığını da belirtti.

SİGMAR GABRIEL DONDURDUKLARINI DUYURMUŞTU

Dün akşam bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’ye silah ihracatının büyük kısmını dondurduklarını duyurmuştu.

Reuters’ın haberine göre, Bakanı Sigmar Gabriel “(Silah ihracatına ilişkin) Türkiye’nin bize gönderdiği bütün büyük talepleri karşılamayı, ki bunların sayısı az değil, dondurduk” demişti