İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Medtronic iş birliğiyle düzenlenen Biyomedikal Mühendisleri Eğitimi & Teknik Servis Uygulama Pratiği etkinliği, teknik hizmetlerde kalite standartlarının yükseltilmesi hedefiyle İstanbul Medtronic İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinlikte, robotik cerrahiden enerji bazlı cihazlara kadar geniş bir yelpazede teknik servis gereklilikleri ve bakım süreçleri ele alındı. Katılımcılar, teorik eğitimlerin yanı sıra Medtronic İnovasyon Merkezi’nde uygulama pratiği yapma imkânı buldu.
Medtronic, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle biyomedikal mühendislerine yönelik yenilikçi bir teknik servis eğitimi düzenledi. 19 Kasım 2024 tarihlerinde Medtronic’in İstanbul İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe 120’den fazla biyomedikal mühendisi katıldı. Eğitim programı, sağlık teknolojilerinde yenilikçi çözümler sunmayı, teknik servis gerekliliklerini aktarmayı ve kamu-özel sektör iş birliğini güçlendirmeyi amaçladı.
Etkinlik boyunca katılımcılara cerrahi robotlar, laparoskopik sistemler, görüntüleme cihazları ve kardiyoloji alanındaki ileri teknolojilerin teknik servis gereklilikleri hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Ayrıca bu sistemlerin sağlık hizmetlerine entegrasyonu ve hasta sonuçlarına katkıları ele alındı. Medtronic İnovasyon Merkezi’nde yapılan uygulamalı oturumlarla mühendislerin bilgi ve becerilerini geliştirmesi sağlandı.
Açılış konuşmasını Medtronic Pazarlama Direktörü Sultan Güç Yaptı. Daha sonra söz alan Medtronic Türkiye, Orta Asya ve İran Kıdemli Ülke Direktörü Simona Brana, Medtronic’in robot teknolojisindeki portföyüne vurgu yaparken; Medtronic TURMECA Pazar Erişim & Kurumsal İlişkiler Direktörü Görkey Turgut ise sağlık sektöründe erişilebilirliğin önemine değindi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Yük. Müh. Muhammed Gülyurt açılışta, “Bu tür iş birlikleri, sağlık hizmetlerinde kalitenin artmasını sağlamakla birlikte, teknik ekipmanların bakım ve onarım süreçlerinde de standartların yükseltilmesine katkıda bulunmaktadır. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Medtronic, bu anlamda Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.” ifadelerini kullandı.
Etkinlik boyunca katılımcılar, teknik servis gereklilikleri, bakım, onarım ve kalibrasyon gibi konularda teorik bilgiler aldılar. Özellikle robotik cerrahide kullanılan cihazların önemi ve bakım süreçleri, alanında uzman isimler tarafından detaylı bir şekilde ele alındı.
Katılımcılar daha sonra toplamda 65 milyon dolar yatırım değerine ulaşan ve geçen ay ikinci faz yatırım açılışı gerçekleştirilen Medtronic İnovasyon Merkezi’ni gezdiler. Gezi sırasında nörobilim, KBB ve sanal gerçeklik, kardiyak ve cerrahi disiplinlerindeki eğitim kapasitesini yakından görme fırsatı yakalayan katılımcılar aynı zamanda robotik cerrahi, cerrahi görüntüleme sistemleri, kateter laboratuvarında kullanılan teknolojiler ve enerji/ jeneratör bazlı cihazlarla uygulama pratiği yaptı
Medtronic Türkiye’nin teknik servis liderleri ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün biyomedikal mühendisleri arasındaki bu iş birliği, sağlık sektöründe inovasyonun önemini bir kez daha gözler önüne serdi.