Çatalca’nın Tarihi ve Kültürel Mirası İçin Anlamlı İşbirliği

0
76

Çatalca’nın tarihi ve kültürel mirasını korumak adına önemli atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Miras ve Çatalca Miras arasında gerçekleştirilen Miras İşbirliği Protokolü, tarihi Topuklu Çeşmesi’nde düzenlenen törenle imzalandı. 

Törene, Başkan Sayın Erhan Güzel, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“İşbirliği Hayırlı Olsun”

Törende ilk sözü alan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu’nun bu tür işbirliklerine verdiği öneme vurgu yaparak, “Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun duyarlılığı ve bizlere verdiği görevle, Başkanımız Erhan Güzel ile birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmaların Çatalca ve İstanbul için güzel sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Bu işbirliği, bölgenin kültürel mirasının korunması ve yaşatılması yolunda büyük bir adım olacaktır. İşbirliği hayırlı olsun.” dedi.

“Çatalca’nın Kıymetli Mirasını Gelecek Nesillere Taşıyacağız”

Polat’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, bu işbirliğinin hayata geçirilmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 2019 yılından itibaren İstanbul genelinde hayata geçirdiği birçok restorasyon çalışmasına, 2024 yılında ilçemiz Çatalca’yı da eklemesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Çatalca’nın tarihi değerlerini onararak, geçmişle günümüz arasında bir köprü kuracağız. Atalarımızdan aldığımız bu kıymetli mirası, tıpkı onlar gibi, torunlarımıza bırakacağız. Bu eserlerimizi koruma altına alarak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmayı hedefliyoruz.”

Kaleiçi ve Tarihi Yapılar Yeniden Hayat Bulacak

Başkan Güzel ayrıca, bu işbirliğinin Çatalca’yı turizme kazandırma yolunda da büyük bir adım olduğunu belirtti. Sözlerine, “Bu işbirliğiyle özellikle Kaleiçi Mahallesi başta olmak üzere metruk durumda olan tescilli yapılarımızın projelendirilmesi, cephe ve sokak sağlıklaştırması, basit bakım ve onarımların gerçekleştirilmesi gibi önemli adımlar atacağız. Can ve mal güvenliği açısından risk teşkil eden yapılar da bu süreçte tespit edilerek gerekli önlemler alınacak. Bu çalışmalarla ilçemiz turizmine de katkı sağlamayı hedefliyoruz.” diye devam etti.

Tören, yapılan konuşmaların ardından, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat tarafından “Miras İşbirliği Protokolü”nün imzalanmasıyla sona erdi.