Saatte 1.6 Milyon Kilometre Hızla Hareket Eden Bir Cisim Keşfedildi

0
74

NASA’nın ‘Backyard Worlds: Planet 9’ projesi kapsamında çalışan sivil bilim insanlarının keşfettiği cisme ‘CWISE J1249’ adı verildi.
BD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) ‘Backyard Worlds: Planet 9’ projesi kapsamında çalışan sivil bilim insanları, saatte 1.6 milyon kilometre hızla hareket eden ‘gizemli’ bir cisim keşfetti.

NASA’nın açıklamasında, ‘CWISE J1249’ olarak adlandırılan cismin Samanyolu Galaksisi’nin yerçekimi kuvvetinden ‘kaçabildiği’ belirtildi.

Galaksiler arası boşluğa doğru hızla yol alan söz konusu nesnenin, hüçük bir yıldızın kütlesine sahip olduğu kaydedildi. Söz konusu keşfe öncülük eden sivil bilim insanı Martin Kabatnik, “Heyecanımın düzeyini tarif edemem” dedi.

Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşayan Kabatnik, “Cismin ne kadar hızlı hareket ettiğini ilk gördüğümde, bunun daha önce bildirilmiş olması gerektiğiniz düşündüm” ifadelerini kullandı.

NASA uzmanları, söz konusu cismin kökeni hakkında net bir bilgiye sahip olmak adına başlatılan araştırmaların sürdüğünü aktardı.

Kaynak: Saatte 1.6 milyon kilometre hızla hareket eden ‘gizemli’ bir cisim keşfedildi – Gazete Duvar