Araştırmacı Yazar Mehmet Emre Toker İle Söyleşi ve İmza Günü Gerçekleştirildi

0
266

Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği, Silivri Sanat Platformu ve Ozan Kitabevi’nin ortaklaşa düzenlediği Araştırmacı Yazar Mehmet Emre Toker’in yeni çıkardığı ”Patriyotlar” kitabının imza günü ve mübadele evi ziyareti etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliği düzenleyen Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği, Silivri Sanat Platformu ve Ozan Kitabevi’nden yapılan ortak açıklamada, ‘’Mübadelenin 100. yılı kapsamında süre gelen etkinliklerimize ek olarak Türk Halk Oyunları Eğitmeni Araştırmacı Yazar Mehmet Emre Toker’in “PATRİYOTLAR” Nasliç ve Grebene Mübadilleri kitabının imza gününü gerçekleştirdik. Patriyotlar ve Mübadele başlıklarına değinilen söyleşi ardından yazarımız Mehmet Emre Toker kitaplarını imzaladı. Ardından Silivri Sanat Platformu üyesi Heykeltraş ve Küratör Esra Güçyeter rehberliğinde Silivri Belediyesi Mübadele Müze Evi’ni ziyaret ettik.

Yaklaşık 80 kişiyi ağırladığımız etkinliğimize katılan başta yazarımız çok değerli Mehmet Emre Toker’e, Moderatörümüz Mücahit Soyalp’e, birbirinden kıymetli Çorlu Kültür ve Sanat Derneği üyelerine, Abdullah Mutlu ve Silivri Sanat Platformu’na, Mübeccel Çeşmecioğlu ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi’ne, Sabit Semiz ve Büyük Mübadele Derneği üyelerine, Esat Halil Ergelen ve Lozan Mübadilleri Vakfı’na Derya Ural Erdim ve CHP Silivri Kadın Kolu İlçe Başkanlığı’na, Serdar Okan ve Öz Alibeyliler Derneği üyelerine, CHP Silivri Meclis Üyesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Süheyl Kırkıcı’ya, ilçemizin kıymetli yazarı Hulusi Üstün’e, Ozan Kitabevi’ne, konuklarımızı ağırlayan Silivri Belediyesi Mübadele Müze Evi emekçileri ile etkinliğimize katılan ve bizleri yalnız bırakmayan, her çağrımıza kulak veren tüm dostlarımıza, büyüklerimize ve Kent halkımıza derneğimiz adına teşekkür ederiz.

Aydınlık yarınlarda buluşmak ümidiyle..’’ denildi.